Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Turisterne strømmer til Israel

2019 ser ud til at blive endnu et rekordår for turismen i Israel. På billedet ses Jerusalem. (Foto: Turistministeriet)
Stigningen i antallet af turister til Det Hellige Land fortsætter også i 2019.

I flere år i træk har turismen til Israel sat nye rekorder. Over fire millioner turister besøgte Israel i 2018. Aldrig før har så mange turister besøgt landet. I år bliver en ny rekord. Fra januar til juli er der kommet mere end 2,6 millioner turister til Israel. Det er en stigning på 10 procent sammenlignet med samme periode sidste år, skriver avisen Jerusalem Post.

-Juli var en af ​​de bedste måneder i antallet af turister i de senere år. Det er en del af en tendens med et stigende antal turister i de seneste måneder takket være innovativ markedsføring fra turistministeriet. Jeg er ikke i tvivl om, at denne tendens vil fortsætte, siger den israelske turistminister Yariv Levin.

Mere end halvdelen (49%) af turisterne kom fra USA (580.000), Frankrig (207.000), Rusland (174.000), Tyskland (165.000) og Storbritannien (132.000). Indtægterne fra turisme hidtil i år er lidt over 13,6 mia. danske kroner. I juli alene udgjorde indtægterne 1,6 mia. danske kroner – på trods af at juli og august betragtes som svage måneder. Det ser ud til at vende nu. I juli i år kom der 19% flere turister til Israel end for to år siden.

Nu er Israel også blevet en sommerdestination. Vi forbereder os på at slå nye rekorder i de kommende måneder, siger Amir Halevi, direktør for det israelske turistministerium.

Den største stigning i turister kommer fra Kina (78% stigning), Portugal (54%), Brasilien (34%), Italien (34%), Spanien (33%) og Mexico (30%).

Mange tror også, at dette års Eurovision, afholdt i Tel Aviv, vil skabe en ny turistboom. Landet fik også god reklame, da verdensstjernen JLo postede billeder fra Israel i begyndelsen af ​​august til sine mere end 100 millioner følgere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem