Fire millioner besøgte Israel i 2018

Søndag er turist nummer fire millioner landet i Ben Gurion lufthavn.

Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fir million i 2018 (2018-12-30) - Foto: Turistdepartementet
Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fir million i 2018 (2018-12-30) - Foto: Turistdepartementet
Støtter du det jødiske folks ret til et nationalt hjemland? Klik her for at blive medlem af MIFF fra kun kr. 3, - om ugen

I dag – søndag den 30. december – ankom turistnummer fire millioner til Israel i 2018. Aldrig før har så mange turister besøgt Israel, skriver Jerusalem Post.

Der har været en enorm vækst i turisme i Israel i de seneste år. I 2017 var det for første gang over tre millioner, der besøgte landet om et år. Begivenheden blev blandt andet markeret ved, af turist nummer tre millioner fik en rundvisning i Jerusalem af premierminister Benjamin Netanyahu. I dag blev turistnummer fire millioner modtaget af ​​Israels turistminister Yariv Levin på Ben Gurion Lufthavn.

Times of Israel uddyber om væksten:

I forhold til 2017 er antallet af turister øget med 13%. Turisme i Israel bidrager enormt til den israelske økonomi og beskæftigelse, og indtægterne i 2018 overstiger NIS 24 milliarder (41,6 mia DKK). Og mange turister bliver “ambassadors of good will” – ambassadører for Israel til deres hjemlande.

Yariv Levin mener, at det er den revolutionerende indsats af turistmyndighederne i Israel, som gør, at der bliver slået den ene rekord efter den anden. Han fortæller bl.a. at hele marketingsstrategien er blevet ændret; nye router er blevet udviklet med ministeriets støtte; nye samarbejdsaftaler er indgået med nogle af de største turistbureauer i verden. Blandt indsatserne har været en kampagne til NIS 350 millioner (DKK 606,5 mio) til markedsføring af Israel som rejsemål i bl.a. USA, Tyskland, Rusland, Italien, UK, Kina, Ukraine, Brasilen, og Filippinerne. Desuden blev der givet NIS 145 millioner (DKK 251,3 mio) som tilskud til iværksættere som kune øge logi-udbudet. Næsten 4.000 nye værelser blev bygget i år.

Turistprofiler

Flere og flere kinesiske turister besøger Israel, med over 100.000 kinesiske besøg i 2018. Den største gruppe af turister er amerikanere med 813.000 besøgende. Frankrig følger med 320.000 og Rusland med 303.000.  I følge ambassadør til Danmark Benny Dagan på Facebook er  antallet af turister fra Danmark steget med 18% fra 2017 til 2018 (antallet oplyses ikke).

61% af de besøgende var kristne mens jødiske turister tegnede sig for 22%; 12% havde ingen religiøse tilknytning – og så var der 1,8% muslimer, 0,6% buddhister, 0,5 % hinduer, og 0,1% bahai.

I følge Ministeriet for Turisme har 40% af turisterne har tidligere besøgt Israel – dette tyder på, at Israel er en populær rejsedestination. Jerusalem er den mest besøgte destination … og Euromonitor har for få måneder siden udnævnt Jerusalem som den hurtigst voksende turisme destination i verdenen.

Yderligere information
Visitor & Tourists Arrivals 2018 – Udgivet af Ministeriet for Turisme på engelsk og hebraisk
Israel Tourist Arrivals (Trading Economics)
Norge: I oktober åbnede norske den første direkte rute mellem Norge og Israel. Læs MIFFs rejsebrev fra åbningen af ​​ruten: Kun fem timer til Israel.
.
Tidligere artikelNu bliver angrebstunnelerne fra Sydlibanon til den nordlige Israel oversvømmet og forseglet indefra
Næste artikelDe 10 mest læste artikler i 2018
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Dina Grossman (f. 1948 i USA) er frivillig daglig leder og redaktør for MIFF. Pensioneret fra bl.a. stillinger som lærer, forsker, forfatter, IT-specialist. Dina har valgt at bo i Danmark siden 1978 og har dobbelt statsborgerskab. Hun har bidt mærke i, at der næsten hele tiden spredes giftige halvsandheder og hele løgne om Israel, som er fordummende og had-fremmende. Hun kan ikke ha' det!