Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Fire millioner besøgte Israel i 2018

Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fir million i 2018 (2018-12-30) - Foto: Turistdepartementet
Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fir million i 2018 (2018-12-30) - Foto: Turistdepartementet
Søndag er turist nummer fire millioner landet i Ben Gurion lufthavn.

I dag – søndag den 30. december – ankom turistnummer fire millioner til Israel i 2018. Aldrig før har så mange turister besøgt Israel, skriver Jerusalem Post.

Der har været en enorm vækst i turisme i Israel i de seneste år. I 2017 var det for første gang over tre millioner, der besøgte landet om et år. Begivenheden blev blandt andet markeret ved, af turist nummer tre millioner fik en rundvisning i Jerusalem af premierminister Benjamin Netanyahu. I dag blev turistnummer fire millioner modtaget af ​​Israels turistminister Yariv Levin på Ben Gurion Lufthavn.

Times of Israel uddyber om væksten:

I forhold til 2017 er antallet af turister øget med 13%. Turisme i Israel bidrager enormt til den israelske økonomi og beskæftigelse, og indtægterne i 2018 overstiger NIS 24 milliarder (41,6 mia DKK). Og mange turister bliver “ambassadors of good will” – ambassadører for Israel til deres hjemlande.

Yariv Levin mener, at det er den revolutionerende indsats af turistmyndighederne i Israel, som gør, at der bliver slået den ene rekord efter den anden. Han fortæller bl.a. at hele marketingsstrategien er blevet ændret; nye router er blevet udviklet med ministeriets støtte; nye samarbejdsaftaler er indgået med nogle af de største turistbureauer i verden. Blandt indsatserne har været en kampagne til NIS 350 millioner (DKK 606,5 mio) til markedsføring af Israel som rejsemål i bl.a. USA, Tyskland, Rusland, Italien, UK, Kina, Ukraine, Brasilen, og Filippinerne. Desuden blev der givet NIS 145 millioner (DKK 251,3 mio) som tilskud til iværksættere som kune øge logi-udbudet. Næsten 4.000 nye værelser blev bygget i år.

Turistprofiler

Flere og flere kinesiske turister besøger Israel, med over 100.000 kinesiske besøg i 2018. Den største gruppe af turister er amerikanere med 813.000 besøgende. Frankrig følger med 320.000 og Rusland med 303.000. I følge ambassadør til Danmark Benny Dagan på Facebook er antallet af turister fra Danmark steget med 18% fra 2017 til 2018 (antallet oplyses ikke).

61% af de besøgende var kristne mens jødiske turister tegnede sig for 22%; 12% havde ingen religiøse tilknytning – og så var der 1,8% muslimer, 0,6% buddhister, 0,5 % hinduer, og 0,1% bahai.

I følge Ministeriet for Turisme har 40% af turisterne har tidligere besøgt Israel – dette tyder på, at Israel er en populær rejsedestination. Jerusalem er den mest besøgte destination … og Euromonitor har for få måneder siden udnævnt Jerusalem som den hurtigst voksende turisme destination i verdenen.

Yderligere information
Visitor & Tourists Arrivals 2018 – Udgivet af Ministeriet for Turisme på engelsk og hebraisk
Israel Tourist Arrivals (Trading Economics)
Norge: I oktober åbnede norske den første direkte rute mellem Norge og Israel. Læs MIFFs rejsebrev fra åbningen af ​​ruten: Kun fem timer til Israel.
.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem