Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fir million i 2018 (2018-12-30) - Foto: Turistdepartementet
Israels turistminister Yariv Levin (i midten) sammen med turist nummer fir million i 2018 (2018-12-30) - Foto: Turistdepartementet

Fire millioner besøgte Israel i 2018

Søndag er turist nummer fire millioner landet i Ben Gurion lufthavn.

I dag – søndag den 30. december – ankom turistnummer fire millioner til Israel i 2018. Aldrig før har så mange turister besøgt Israel, skriver Jerusalem Post.

Der har været en enorm vækst i turisme i Israel i de seneste år. I 2017 var det for første gang over tre millioner, der besøgte landet om et år. Begivenheden blev blandt andet markeret ved, af turist nummer tre millioner fik en rundvisning i Jerusalem af premierminister Benjamin Netanyahu. I dag blev turistnummer fire millioner modtaget af ​​Israels turistminister Yariv Levin på Ben Gurion Lufthavn.

Times of Israel uddyber om væksten:

I forhold til 2017 er antallet af turister øget med 13%. Turisme i Israel bidrager enormt til den israelske økonomi og beskæftigelse, og indtægterne i 2018 overstiger NIS 24 milliarder (41,6 mia DKK). Og mange turister bliver “ambassadors of good will” – ambassadører for Israel til deres hjemlande.

Yariv Levin mener, at det er den revolutionerende indsats af turistmyndighederne i Israel, som gør, at der bliver slået den ene rekord efter den anden. Han fortæller bl.a. at hele marketingsstrategien er blevet ændret; nye router er blevet udviklet med ministeriets støtte; nye samarbejdsaftaler er indgået med nogle af de største turistbureauer i verden. Blandt indsatserne har været en kampagne til NIS 350 millioner (DKK 606,5 mio) til markedsføring af Israel som rejsemål i bl.a. USA, Tyskland, Rusland, Italien, UK, Kina, Ukraine, Brasilen, og Filippinerne. Desuden blev der givet NIS 145 millioner (DKK 251,3 mio) som tilskud til iværksættere som kune øge logi-udbudet. Næsten 4.000 nye værelser blev bygget i år.

Turistprofiler

Flere og flere kinesiske turister besøger Israel, med over 100.000 kinesiske besøg i 2018. Den største gruppe af turister er amerikanere med 813.000 besøgende. Frankrig følger med 320.000 og Rusland med 303.000. I følge ambassadør til Danmark Benny Dagan på Facebook er antallet af turister fra Danmark steget med 18% fra 2017 til 2018 (antallet oplyses ikke).

61% af de besøgende var kristne mens jødiske turister tegnede sig for 22%; 12% havde ingen religiøse tilknytning – og så var der 1,8% muslimer, 0,6% buddhister, 0,5 % hinduer, og 0,1% bahai.

I følge Ministeriet for Turisme har 40% af turisterne har tidligere besøgt Israel – dette tyder på, at Israel er en populær rejsedestination. Jerusalem er den mest besøgte destination … og Euromonitor har for få måneder siden udnævnt Jerusalem som den hurtigst voksende turisme destination i verdenen.

Yderligere information
Visitor & Tourists Arrivals 2018 – Udgivet af Ministeriet for Turisme på engelsk og hebraisk
Israel Tourist Arrivals (Trading Economics)
Norge: I oktober åbnede norske den første direkte rute mellem Norge og Israel. Læs MIFFs rejsebrev fra åbningen af ​​ruten: Kun fem timer til Israel.
.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp