Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Auschwitz museet har fundet navne på flere tusind ofre

Den 27 januar 1945 blev dødslejren Auschwitz-Birkenau befriet. ca. 1,2 mio. børn blev myrdet under Hoolcaust. På billedet ses børn i Auschwitz. (Foto: https://www.flickr.com/photos/unisonpics/)
- Auschwitz er verdens største gravplads uden grave, siger Krzysztof Antonczyk, leder af Auschwitz-Birkenau museet.


MIFF har tidligere skrevet om de rørende historier som medarbejderne i Auschwitz-Birkenau museet fandt gemt i børnesko taget fra de mindste ofre i dødslejren – læs mere HER og HER.

Nu har et toårigt projekt ført til at flere navne af ofre i dødslejren har set dagens lys:

Arkivar, Ewa Bazan i Auschwitz-Birkenau museet fandt for noget tid siden navne og historier på nogle af de utallige ofre som blev myrdet i koncentrations- og dødslejren under Anden Verdenskrig, skriver avisen Israel Hayom.

9 ud af 10 ofre i dødslejren var jøder.

– Vi vidste ikke hvad vi skulle forvente da vi startede projektet, fortalte Bazan til det franske nyhedsbureau AFP i rapport offentliggjort onsdag. Bazan og hendes kollegaer har fundet 4.000 hidtil ukendte identiteter på ofre og oplysninger om yderligere 26.000 ofre.

Ifølge rapporten er 300.000 fanger ud af 400.000 blevet identificeret.

Omkring 90 procent af filerne blev ødelagt af vagter i dødslejren før de flygtede. Det toårige projekt i samarbejde med Arolsen Archives of Germany fandt frem til de nye oplysninger.

Krzysztof Antonczyk, leder af museets digitale arkiv, fortalte AFP at 905.000 andre personer som ikke var fanger, blev bragt derhen og myrdet ved ankomsten uden registrering.

– Deres navne vises undertiden kun på transportdokumenter, som nazisterne brugte, forklarer Antonczyk.

Under projektet er 120.000 dokumenter om fanger i Auschwitz blevet digitaliseret. Et nyt eksempel er to ungarske jødiske brødre, Jeno og Mor Hoffmann som blev transporteret fra Auschwitz til Buchenwald og derefter tilbage igen til Auschwitz.

– Auschwitz er verdens største gravplads uden grave, sluttede Antonczyk.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem