Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Singapore åbner ambassade i Israel

Vivian Balakrishnan (t.v.) og Yair Lapid udenfor Israels Udenrigsministerium i Jerusalem, 21. marts 2022. (Foto: GPO)
- Det er endnu et bevis på det gode og unikke samarbejde mellem vores lande, siger Israels udenrigsminister.

Singapore vil for første gang åbne ambassade i Israel. Det har landets udenrigsminister Vivian Balakrishnan meddelt under sit møde med udenrigsminister Yair Lapid i Israel 21. marts, skriver Jerusalem Post.

De to lande har haft diplomatiske forbindelser siden 1965 og udviklet tætte sikkerheds- og forretningsforbindelser. Alligevel er det først nu – efter 57 års diplomatiske forbindelser, at Singapore har besluttet at åbne en ambassade i den jødiske stat.

Israel åbnede deres ambassade i Singapore i 1968.

– Jeg er glad for Singapores beslutning om at åbne en ambassade i Israel for første gang siden etablering af de diplomatiske forbindelser mellem landene. Det er endnu et bevis på det gode og unikke samarbejde mellem vores lande, siger udenrigsminister Lapid.

Selv om Singapore og Israel igennem flere årtier har haft et tæt forhold, var det ikke særlig offentligt. Det skyldes at Singapore er nabo til store muslimske lande som Malaysia og Indonesien. Derudover er en stor andel af indbyggerne i Singapore muslimer.

Nu har tonen ændret sig og i dag praler Singapore åbent om deres forhold til Israel. Abraham-aftalerne indgået i 2020 mellem Israel og fire arabiske lande (Emiraterne, Bharain, Sudan og Marokko) har betydet at flere og flere lande, der tidligere frygtede muslimske reaktioner, i dag har lettere ved at skilte åbent om deres forbindelse til Israel.

Udover at Abraham-aftalerne betød at Israel normaliserede forholdet til Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko, har aftalerne også ført til et forbedret forhold med Egypten, Jordan og Tyrkiet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem