Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Iran og Saudi-Arabien genoptager diplomatisk kontakt

Iran og Saudi-Arabien. (Foto: Kagenmi, iStock)
Iran og Saudi-Arabien menes at være nået til enighed om at genåbne deres ambassader under forhandlinger i Kina.

De diplomatiske forbindelser mellem Iran og Saudi-Arabien blev brudt i 2016, men nu er der blevet forhandlet en aftale på plads om at genoptage kontakten, skriver nyhedsbureauet AP.

Forhandlingene mellem Teheran og Riyadh skete i Kina og ses som vigtig markering af Kinas styrket rolle i Mellemøsten.

Ifølge iransk TV, blev parterne enige om at landenes udenrigsministre skal mødes og ambassader genåbnes i løbet af de kommende par måneder.

I går meddelte Wall Street Journal at Saudi-Arabien havde bedt USA om sikkerhedsgarantier og hjælp med at opbygge et civilt atomprogram som betingelse for normalisering med Israel. Israels premierminister Benjamin Netanyahu har det som et af sine hovedmål at få forhandlet en normaliseringsaftale på plads med Saudi-Arabien. Ifølge avisen er amerikanske diplomater dybt involveret i samtaler om at få en normaliseringsaftale på plads.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem