Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Netanyahu besøgte Jordan

Her ses Jordans kong Abdullah II og Israels premierminister Benjamin Netanyahu give hinanden hånden under deres møde i Jordan i 2014. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Benjamin Netanyahu var i dag på sin første udenlandsrejse efter han blev valgt som Israels premierminister i december.

Den israelske journalist Barak Ravid Tweetede at Israels premierminister Benjamin Netanyahu i dag var på besøg i Amman. I Jordans hovedstad mødte han kong Abdullah II. Besøget var ikke varslet på forhånd.

– Det er Netanyahus første besøg i Amman og første møde med kongen siden juni 2018, skriver Ravid.

Premierministerens kontor udtaler at de to ledere talte om samarbejde indenfor strategi, sikkerhed og økonomi, skriver Times of Israel. 

– Premierminister Netanyahu og Jordans kong Abdullah II talte også varmt om det langvarige venskab og samarbejde mellem Israel og det hashimittiske kongedømme, Tweetede premierministerens kontor.

Kongehuset i Jordan har også udtalt sig om besøget. De udtaler at kong Abdullah II understregede vigtigheden af at bevare status quo på Tempelpladsen under besøget.

I 2019 udtalte kong Abdullah II at forholdet til Israel var på et bund niveau, og kaldte i en periode deres ambassadør tilbage fra Israel. 

Både Naftali Bennett og Yair Lapid mødte kong Abdullah II under deres premierministerperioder.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem