Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Historisk håndtryk!

Naftali Bennett trykker hånd med Emiratenes kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan i Abu Dhabi 13. december. (Foto: GPO)
For første gang mødes israelsk og emiratisk leder ansigt til ansigt.

Premierminister Naftali Bennett er netop nu på historisk besøg i Emiraterne og mødtes i dag med Emiraternes kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan i hans palads i Abu Dhabi. Det er første gang en israelsk premierminister Emiraterne.

Under det historiske møde mellem premierminister Bennett og de facto-herskeren i Emiraterne vil fokus ligge på truslen fra Iran og hvordan økonomisk samarbejde mellem Israel og Emiraterne kan styrkes yderligere, skriver Times of Israel.

I interview til Emiraternes statslige nyhedsbureau, WAM, udtaler Bennett at Abraham-aftalerne indgået sidste år mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko, har ført til et «nyt, dybt og solid grundlag for diplomatiske, økonomiske og kulturelle relationer» i Mellemøsten. Det er ikke mange år siden et tæt forhold til arabiske lande blev anset for at være utopisk. Læs om Abraham-aftalerne HER.

– Budskabet jeg ønsker at sende til lederne og indbyggerne i Emiraterne er at et gensidig partnerskab og venskab er naturlig. Vi er naboer og fætre. Vi er profeten Abrahams børnebørn, udtalte premierminister Bennett til Emiraternes nyhedsbureau.

Premierminister Bennetts besøg i Emiraterne varer to dage. Forud for sin afrejse sagde premiereministeren at målet med turen er at udvide båndene yderligere mellem Israel og Emiraterne.

– Båndene mellem os er gode og mangfoldige, og vi må fortsætte med at pleje og styrke dem, og opbygge en varm fred mellem vores to lande, sagde Bennett før afrejse.

Tilbage i juni var udenrigsminister Yair Lapid den første israelske minister på officielt besøg i Emiraterne nogensinde, under sit besøg åbnede udenrigsminister Lapid Israels ambassade i landet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem