Historisk marineøvelse i Det Røde Hav

For første gang deltog flere Golf-lande i fælles marineøvelse med Israel.
Israelske og amerikanske marinefartøjer deltager i fælles øvelse i Det Røde Hav. (Foto: US Navy)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Sø-forsvaret fra Israel, USA, Emiraterne og Bahrain har for første gang lavet fælles øvelse i Det Røde Hav. Det sker som et svar på deres modstand mod iransk tilstedeværelse og aggression i farvandet.

– Den [iranske] tilstedeværelse er noget vi må sørge for at fjerne så langt det er muligt fra staten Israel, fra Det Røde Hav og områderne som forhindrer os i at sejle frit. Derfor er vi nødt til at stramme partnerskabet mellem os, udtaler højtstående officer i den israelske marine, anonymt – læs HER.

Øvelsen markerer et nyt kapitel i Israels forhold til arabiske lande. Det er første gang en sådan øvelse afholdes i samarbejde mellem Israel, Emiraterne og Bahrain. Marineøvelsen sker blot lidt over et år efter Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko normaliserede forholdet med Israel i Abrahamaftalerne – læs om Abrahamaftalerne HER.

– Israels internationale anseelse styrkes. Mange lande, inklusiv nogle som kunne komme som en overraskelse, ønsker at nærme sig os og skabe et tættere samarbejde med os, siger Israels premierminister Naftali Bennett.

Den amerikanske 5. flåde deltog i øvelsen som blot er en ud af mange øvelser som flåden fremover vil holde med Israel og andre allierede i området.

Siden februar har Iran og Israel deltaget i en «skyggekrig» til havs, hvor skibe med tilknytning til landene er blevet angrebet i eksempelvis farvandene omkring Den Persiske Bugt og Omanbugten.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelUnder halvdelen af briterne ved hvor mange jøder blev myrdet under Holocaust
Næste artikel– Palæstinenserne må erkende deres rolle under Holocaust
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise