Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Blinken: – Israel vil få flere venner i årene fremover

USAs udenrigsminister Anthony Blinken tror Israel vil få flere venner i tiden fremover. (Foto: US Department of State)
USAs udenrigsminister tror på flere normaliseringsaftaler.

I klip i anledning af Israels 73 års fødselsdag siger USAs udenrigsminister Antony Blinken at USA opfordrer flere lande til at normalisere forholdet med Israel, han hylder landets vaccinationssprogram og lover at styrke alle former for bilaterale forhold mellem Israel og USA.

USAs udenrigsminister forventer at flere lande vil normalisere forholdet til den jødiske stat i kommende år. sidste år indgik israel Abrahamaftalerne med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko. Læs hvordan Abrahamaftalerne har transformeret flere arabiske landes forhold og forståelse af Israel HER.

– USA støtter og ønsker normaliseringsaftalerne velkommen. Vi vil fortsætte med at opmuntre flere lande til at normalisere relationerne med Israel og søger efter flere muligheder for at udvide samarbejdet mellem landene i regionen. Som et resultat forventer jeg at Israel vil få flere venner i årene fremover, siger Blinken i sin hilsen til Israel.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu har tidligere antydet at fire nye lande nærmer sig fredsaftaler med Israel, blandt andet Niger, Mauritanien og Indonesien. Sidstnævnte har den største muslimske befolkning i verden.

Selv om normaliseringsaftalerne ble mæglet på plads af Trump-administrationen, får de også tværpolitisk støtte af USAs nye administration.

Se Blinkens hilsen og hyldest til Israel:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem