Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

‘Til vores jødiske brødre – aldrig igen!’

Her ses den israelske hær (IDF) under IDFs Witnesses in Uniform Delegation March Into Auschwitz-Birkenau. (Foto: Israel Defense Forces, flickr)
Skriver flere i Saudi-Arabien, Bahrain, Emiraterne, Egypten og andre arabiske lande i solidaritet med det jødiske folk forud for markering af Holocaust-mindedagen som starter i Israel i aften.

Hvert år samles flere tusind unge jøder og ikke-jøder til markering af March of the Living (de levendes march) for at mindes Holocaust (Shoah) under Anden Verdenskrig hvor mindst 6 millioner jøder blev myrdet af nazisterne i dødslejre, ved masseskyderier, i ghettoer, ved dødsmarch og på andre grusomme måder. Læs MIFFs oversigt over jødernes skæbne under Holocaust HER.

Flere brugere af sociale medier i lande som Saudi-Arabien, Bahrain, Emiraterne, Egypten og andre arabiske lande i regionen har sendt deres medfølelse til det jødiske folk, skriver avisen Israel Hayom.

Organisationen Sharaka (arabisk for ‘partnerskab’), ledet af Amit Deri (Israel) og Dr. Majid Al Sarrah (Emiraterne) er medstiftere af organisationen. Sharaka kom til verden takket være Abrahamaftalerne mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko. Læs mere om Abrahamaftalerne HER.

Se MIFFs interview med Dr. Majid Al Sarrah fra Emiraterne og Arsen Ostrovsky fra Israel om Sharaka HER:


Najat Al-Saied fra Saudi-Arabien og medlem af Sharaka skriver:
– Jøder verden over har brug for at vide, at de ikke er alene. De arabiske lande som underskrev Abrahamaftalerne og andre arabiske lande er på deres side.

Mashael Alshemeri fra Bahrain citerede Eli Wiesel:
– At glemme Holocaust er som at dræbe to gange. Alshemeri tilføjede: Lektien fra Holocaust er i den grad også relevant i dag.

Dr. Majid Al Sarrah og medstifter af Sharaka som har besøgt Israel og Holocaust museet Yad Vashem i Jerusalem, skrev:
– I dag står vi sammen med vores jødiske brødre og søstre verden over. Holocaust var en forbrydelse mod jøderne, en konsekvens af had og diskrimination uden grund. Aldrig igen!

Amit Deri og medstifter af Sharaka, udtalte til avisen Israel Hayom:
– Bekæmpelse af antisemitisme er ikke jødernes eller israelernes opgave – det er ALLES opgave. Antisemitisme kender ingen grænser, og det er vores pligt at samle alle kræfter og sige ‘Aldrig igen.’ Sharaka er et jødisk-arabisk partnerskab bestående af sociale aktivister, og vi er engageret i kampen mod antisemitisme og en dybtgående undersøgelse af lektien fra Holocaust og i Mellemøsten.

March af de levende er på 3,2 km, ruten går fra udryddelseslejrerne Auschwitz-Birkenau sammen med Holocaust-overlevende.

Se YouTube klip om årets virtuelle march af de levende her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem