Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nye toner fra Organization of Islamic Cooperation

Yousef Al-Othaimeen. (Foto: Wikimedia Commons)

Organization of Islamic Cooperation (OIC) er en samarbejdsorganisation bestående af 57 muslimske lande. Fjendskab mod Israel har helt fra starten været en organisationens samlende faktorer. Organisationen blev grundlagt efter en australsk turist forsøgte at brænde al-Aqsa moskéen ned i Jerusalem i 1969.

I februar, efter USA’s præsident Donald Trump havde fremlagt sin fredsvision for israelere og palæstinensere, tog OIC afstand fra initiativet.

Men nu kommer der helt andre toner, rapporterer Avi Isssacharoff i Times of Israel. Den 26. oktober blev generalsekretær Yousef Al-Othaimeen, en tidligere saudiarabisk politiker, interviewet på arabisk på Sky News.

Se interviewet her:

– Vi må tænke ud af boksen, sagde Al-Othaimeen.

– Den [palæstinensiske] sag har stået på i mere end 70 år. Vi har forsøgt med krige og med at kaste israelerne i havet, vi har prøvet meget forskelligt. Den nye generation af vores palæstinensiske brødre trænger til at prøve nye ideer som vil lede til en løsning på problemet, som er i alles i interesse, men på nye måder, måder som ikke er blevet prøvet endnu, for at nå en to-statsløsning med Øst-Jerusalem som statens hovedstad, sagde Al-Othaimeen.

– Hvorfor insistere på at gå vejen med modstandskamp, boykot og distancering? Det som vi bør tage afstand fra er de traditionelle og kendte ideer, tilføjede han.

«For nogle måneder siden ville sådanne udtalelser være helt utænkelige. At de blev udtalt denne uge, af lederen for denne organisation, viser at den israelske normaliseringsaftale med Sudan, og Abrahamaftalerne med Bahrain og Emiraterne, har skabt ikke mindre end et jordskælv i Mellemøsten,» kommenterer Issaacharoff. Han er en af Israels mest fremtrædende journalister i at dække det som sker blandt Israels arabisksprogede naboer.

Læs MIFF’s artikler om Abrahamaftalerne her. Læs MIFF’s artikler om Israels normaliseringsaftale med Sudan her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem