Flertal i fire arabiske lande støtter normaliseringsaftaler med Israel

Meningsmålingen blev foretaget i Saudi-Arabien, Emiraterne, Jordan og Egypten.
Emiraterne og Bahrain underskrev fredsaftaler med Israel 15. september 2020. (Foto: Avi Ohayon, GPO)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den amerikanske virksomhed Zogby Analytics har udført en meningsmåling blandt 3600 arabere i Saudi-Arabien, Emiraterne, Jordan, Egypten og de palæstinensiske selvstyreområder. Målingen blev ledet af James Zogby, grundlægger og formand for Arab-American Institute. Resultaterne blev offentliggjort af Sky News Arabia i De Forenede Arabiske Emirater og også i avisen Israel Hayom.

I den palæstinensiske befolkning er et flertal (61 procent) negative over for Israels normaliseringsaftaler med Emiraterne og Bahrain, men ikke i de arabiske lande. 59 procent af jordanerne og saudierne er positive, 58 procent af egypterne og 56 procent af befolkningen i Emiraterne. Ønsket om stabilitet og den militære situation i Mellemøsten opgives som hovedårsagen til støtten.

Den 12. oktober meddelte premiereminister Benjamin Netanyahus kontor at der er planlagt et topmøde med Emiraternes kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan «om kort tid». De to statsledere har talt sammen i løbet af weekenden.

– Jeg inviterede ham på besøg i Israel, og han inviterede på besøg i Abu Dhabi, fortalte Netanyahu til sine regeringsmedlemmer.

Mandag vedtog den israelske regering enstemmig at sende normaliseringsaftalerne (Abrahamaftalerne) videre til formel godkendelse i Knesset.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelOver 20 EU-parlamentarikere i åbent brev til EU: – Stop finansiering af PA jihad-skolebøger
Næste artikelFilmaftale mellem Israel og Emiraterne skal fremme sameksistens og tolerance
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise