Al Jazeera programleder praler af Israel

Mener araberne bør holde op med at bruge ordet “zionist” som et skældsord.

Den arabiske vært Faisal al-Qassem hyldede Israel over for sine 5,5 millioner følgere på Twitter. (Foto: YouTube)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

En frittalende arabisk vært kalder Israel for det mest succesrige projekt i det 20. og 21. århundrede. Han spredte budskabet til sine 5,5 millioner følgere på Twitter. Ikke overraskende udløste det intens debat om den jødiske stat blandt hans Twitter-følgere, skriver Times of Israel.

“For de fleste arabere, hvis de ønsker at skælde dig ud, så vil de kalde dig en “zionist”, selvom de ved det mest succesrige projekt i det nuværende og sidste århundrede er det zionistiske projekt,” skrev Faisal al-Qassem, programleder på debatprogrammet The Opposite Direction på Al Jazeera.

Qassem har ikke været bange for at kritisere arabiske regimer på sit tv-program og på sin Twitter-konto for deres antidemokratiske politik.

”Alle de arabiske projekter, især arabisk nationalisme, har fejlet. Så før du bruger ordet “zionist” som et skældsord, må du sætte dig ind i hvad zionismen har opnået. Så kan vi tale sammen”, skriver programlederen videre.

En af dem som kritiserer Twitter-beskeden er Meshaal al-Nami, en forsker fra Kuwait, som svarer at Qassem og Al Jazeera fungerer som “lejesoldater for zionismen ved at sprede kaos og ved at frustrere arabere og muslimer”.

Men mange er også tydeligt enige i budskabet. Senere oprettede Qassem en spørgeundersøgelse, hvor han spurgte sine millioner af følgere om de mente Israel eller arabiske lande var de mest “avancerede, udviklede og demokratiske”. Hele 82% svarede at det var Israel, mens blot 18% svarede at det var arabiske lande. Siden Twitter-beskeden var på arabisk, og de fleste af Qassems følgere er arabere, er det sandsynligt at de fleste som svarede også var arabere.

For nylig gjorde den populære vært også nar af Iran, som siger at de vil “befri Jerusalem”. På sit tv-show, som har millioner af seere, sagde han ingen ønsker at Iran skal befri byen, ifølge Times of Israel.

Al Jazeera er en af få arabiske tv-stationer som inviterer israelske embedsmænd som gæster, men flere af tv-kanalens direktører er også meget kritiske over for Israel og især Israels politik over for palæstinenserne.

Tidligere artikelDen israelske højesteret lader kvinde som har rost terrorist være kandidat til Knesset
Næste artikel– Israel er pålidelig, det er de palæstinensiske myndigheder ikke
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.