Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Arabisk organisation: -Normalisering med Israel vil gavne regionen

Arab Council for Regional Integration er en ny organisation, som arbejder for en normalisering med Israel. (Foto: Bridges for Peace @BridgesForPeace, Twitter)
Arab Council for Regional Integration: -Boykot af Israel har gjort det svære at skabe fred og har styrket Hamas.

Snesevis af repræsentanter fra flere arabiske lande, holdt for nyligt en usædvanlig konference i London, skriver Times of Israel.

Deltagerne fra 15 forskellige arabiske lande krævede stop for isolering af Israel i den arabiske verden.

Arab Council for Regional Integration er en ny organisation, hvis medlemmer forkaster BDS og boykot af Israel (læs MIFFs artikler om BDS her). Ifølge medlemmerne har antinormaliseringskampagner mellem deres respektive lande og Israel skadet mere end de har gavnet (læs MIFFs artikler om antinormalisering her).

En del af de 32 deltagere løb en stor risiko ved at deltage i konferencen, som har til formål at opbygge relationer med Israel. For at forhindre, at deltagerne kunne blive beskyldt for at “omgås fjenden” i deres hjemland, var der ikke israelsk deltagelse, skriver Jewish Journal.

Den arabiske journalist Mostafa El-Dessouki og Gheita sagde til Wall Street Journal:

-Boykot af Israel har gjort Israel stærkere og skadet de arabiske lande og palæstinenserne. For regionens skyld er det på tide at bevæge sig hen imod en post-boykot æra. Araberne er gået glip af de økonomiske fordele, som et partnerskab med Israel giver – eksempelvis adgang til afsaltningsteknologi. Boykot af Israel har begrænset parternes mulighed for at løse konflikten mellem Israel og palæstinenserne. Boykot af Israel har også bidraget til at styrke Hamas. Hamas har marginaliseret de palæstinensere, der fredeligt og retfærdigt kæmper for at opbygge institutioner i en kommende ny stat.

-Den regionale boykot af Israel er også blevet en opskrift på, hvordan oppositionen kan udelukkes og marginaliseres i den arabiske verden. Den etniske og sekteriske opdeling er blevet stærkere, hviket har betydet et hurtigere sammenbrud i Syrien, Irak, Libyen og Yemen.

Organisationens medlemmer har udtalt, at de selv er marginaliseret i deres hjemland og der deltog kun to politikere ved konferencen. De udtrykte imidlertid håb om, at deres mening vil påvirke de nutidige tænkere i deres hjemlande.

Deltagerne afviste dog fulde diplomatiske forbindelser med Israel, før der kommer en løsning på konflikten mellem Israel og palæstinenserne. 

Den seneste tid har der været større åbenhed over for forbindelser mellem Israel og flere arabiske lande, men der er til gengæld kommet en hårdere linje fra andre lande.

I marts i år efterlyste statsminister Anwar Gargash i Forenede Arabiske Emirater, en strategisk ændring i forholdet mellem Israel og den arabiske verden. Han begrundede ønsket med, at den arabiske verdens årtier gamle beslutning om at boykotte den jødiske stat var en fejl. Han forklarede desuden, boykotten har gjort det svære, at finde en løsning på konflikten mellem Israel og palæstinenserne. I juni måned sagde Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed al Khalifa, at hans land anerkender Israels ret til at eksistere, al Khalifa tilføjede:

-Bahrain ved, at Israel er der for at blive og vil gerne have fred mellem de to lande. 

Desværre er det ikke alle, som er lige begejstrede for normaliserede forhold med Israel. Tunesiens nyvalgte præsident Kais Saied sagde tidligere i år, at arabiske forsøg på at opbygge relationer med den jødiske stat er højforræderi. Forholdet mellem Israel og Jordan, som underskrev en fredsaftale for 25 år siden er anstrengte. Jordans højestrangerede udsending til Israel sagde for nyligt, at aftalen burde tages op til revision, fordi Jordan beskylder Israel for, at ville udvise millioner af palæstinensere. 

Afdøde præsident Anwar Sadats nevø deltog også ved konferencen. Sadat underskrev den første arabiske fredsaftale med Israel i 1979. Ifølge Sadats nevø bør holdningen til Israel fornyes. Samtidigt fordømte han Israel for deres behandling af palæstinenserne og støtten til det nuværende autokratiske regime i Egypten. Ifølge Sadat har de faktorer medvirket til egyptisk skyldfølelse over deres redsaftale med Israel, skriver The Times. 

El-Dessouki og Gheita sagde til Wall Street Journal, at:

-kort før konferencen havde egyptiske embedsmænd advaret flere af medlemmerne i Arab Council of Regional Integrations imod at deltage. Egypten, som er en USA allieret og officielt i fred med Israel, prøvede at sabotere en bredere fred. Vi er fast besluttet på at presse på for et samarbejde mellem Israel og den arabiske verden, fordi vi er overbeviste om, at et frugtbart samarbejde skal og bør erstatte de ødelæggende konsekvenser af boykot.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem