Khaled Kabub (i midten) hyldes efter sin udnævnelse til Højesteret under indsættelsesceremonien 9. maj 2022. (Foto: Flash90)

Udnævnt til Israels første muslimske højesteretsdommer

Flere kristne israelere har siddet i Israels Højesteret. Khaled Kabub bliver nu Israels første muslimske højesteretsdommer.

Dommeren Khaled Kabub blev 9. maj udnævnt til Israels første muslimske højesteretsdommer. Der har tidligere siddet israelske kristne på den ærefulde post, nu skriver Israel historie efter Khaled Kabub blev udnævnt som den første israelske muslim, skriver Times of Israel.

Kabub blev udnævnt til at bestride den ærefulde post under ceremoni afholdt hos præsident Isaac Herzog i Jerusalem, hvor i alt 81 dommere blev udnævnt til at bestride forskellige retsstillinger i landet. Præsident Isaac Herzog, højesterettspræsident Esther Hayut og justisminister Gideon Sa’ar deltog også ved den højtidelige ceremoni.

64-årige Kabub, der hidtil har fungeret som vicepræsident ved Israels tingret i Tel Aviv, erstatter pensioneret dommer Neal Hendel.

Kabub begyndte sin karriere som dommer ved domstolen i Netanya i 1997. I 2003 blev han dommer ved tingretten i Tel Aviv og har siden 2017 været vicepræsident der. Han forsøgte også at blive højesteretsdommer i 2018, men trak sig da han indså at han ikke havde den nødvendige støtte.

Muslimske Kabub var en ud af tre nye højesteretsdommere udnævnt af komiteen for dommerudnævnelser i februar 2021. En af de andre udnævnte, dommer Gila Kanfi-Steinitz, er også historisk. Hun er den første jødiske kvinde med baggrund fra et arabisk land som sidder i Højesteret.

PS: Muslimske Abdel Rahman Zuabi sad midlertidigt i højesteret i 1999, men Kabub bliver første muslimsk israeler der kommer til at sidde fast på posten.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp