Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Indfører minimumsstraf for ulovlige våben

Israelsk politi fremviste historiens største beslaglæggelse af ulovlige våben 9. november 2021. (Foto: Yossi Aloni/Flash90
– Vi har behov for straffe som virker afskrækkende, siger justitsminister Gideon Sa'ar.

Israels parlament (Knesset) forsøger nu at slå ned på stigende kriminalitet – især i landets arabiske samfund. Knesset har vedtaget lovforsalg som fremover vil betyde at køb og handel med ulovlige våben vil blive straffet med en minimumsstraf.

Ifølge rapport fra 2020 er der 400.000 ulovlige våben i cirkulation i Israel – de fleste i det arabiske samfund.

De mange ulovlige våben har bidraget til drabsbølge blandt israelske arabere – især via organiseret kriminalitet.

Den nye lov, foreslået af Sharren Haskel fra partiet Nyt håb (Tikvah Chadashah) har været igennem anden og tredje Knesset-behandling. Loven blev vedtaget med et flertal på fire stemmer, skriver Times of Israel.

Dem som fremadrettet dømmes for besiddelse eller handel med ulovlige våben vil få en minimumsstraf svarende til en fjerdedel af forbrydelsens maksimumsstraf.

Justisminister Gideon Sa’ar, der tilhører partiet som foreslog den nye lov, siger at bekæmpelse af ulovlige våben er et af partiets mærkesager.

– Vi har behov for en strafferamme som virker afskrækkende for at håndtere den nationale udfordring med ulovlige våben. Vi vil fortsætte med at arbejde med at genoprette lov og orden i hele landet, siger den israelske justitsminister.

I november gennemførte politiet det største våbenbeslaglæggelse i Israels historie. Udover beslaglæggelse af våben blev et større antal ulovlige våbenforhandlere anholdt. En politiagent arbejdede undercover i et år i forbindelse med sagen.

Indtil videre er over 100 israelske-arabere blevet myrdet i år. De seneste år er flere hundrede blevet myrdet i en igangværende volds- og drabsbølge.

Regj

Regeringen har også fremmet et kontroversielt forslag om ransagelser uden restordrer i alvorlige sager hvor der er frygt for at bevis vil blive ødelagt. Politiet oplever jævnligt at når de omsider får en retskendelse til ransagelse, så har de mistænkte nået at ødelægge beviserne – eksempelvis ved at slette overvågningsbilleder.

– Det her er en krig. Vi må give politiet og sikkerhedstjenesterne bedre værktøjer til at kunne lykkedes med deres opgave, siger justitsministeren om lovforslaget.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem