Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hvad fik kristen-arabisk israelsk kvinde til at melde sig ind i IDF?

Kvindelige kampsoldater i den israelske hær (IDF) under træning i Negev ørkenen. (Foto: IDF, flickr)
Jeanne d'Arc Hissan (19) fra Jerusalem: - IDF og grænsepolitiet i Israel beskytter alle, uanset hvem de er eller hvor de kommer fra. Trods modstand i min familie, gik jeg min egen vej. Intet kunne stoppe mig i at opfylde drømmen om at tjene mit land, Israel.

Grænsepolitikorporal Jeanne d’Arc Hissan (19), er kristen-arabisk israelsk kvinde fra Jerusalem som har brudt flere sociale normer ved ikke blot at være en af ​​de 550 mænd og kvinder som har gennemført det 16 uger lange kamptrænings-kursus, huner også blevet udnævnt til bataljonens fremragende soldat, skriver Israel Hayom.

“Hun er en fighter, du møder ikke en kvinde som hende hver dag,” sagde højtstående grænsepolitibetjente.

* I Israel har alle jødiske mænd og kvinder værnepligt når de fylder 18. Derudover har 18-årige mænd i det drusiske mindretal værnepligt (gælder ikke druserne som lever ved Golan da de ikke ser sig selv som israelere, men derimod som syrer). Israelske-arabere (muslimer og kristne) samt beduiner har ikke værnepligt, men kan vælge at melde sig frivilligt.

Hissan valgte at melde sig frivilligt trods modstand fra nogle af hendes familiemedlemmer:

– Da jeg var 16, fik alle mine venner deres første indkaldelse til den israelske hær, men det gjorde jeg ikke, fortæller Hissan til Israel Hayom

– Jeg tog hen til værnepligtskontoret i Jerusalem og søgte om at melde mig frivilligt ind i militæret. Da de spurgte mig, hvor jeg ville tjene, svarede jeg uden tøven ‘grænsepolitiet’.

– Min mor havde en drøm om at blive grænsepolitikvinde, men det kunne hun ikke. For to år siden døde hun af kræft. Så jeg ser det her som min mors drøm der går i opfyldelse. Hun opdragede os til at have værdier som kærlighed til vores land, hjælpe andre og tænke positivt, fortæller Hissan.

Efter hendes mors død, forsøgte Hissans familie at overbevise hende om ikke at melde sig.

– Jeg valgte at følge min egen vej. Jeg voksede op i Jerusalem, og jeg så, hvordan grænsevagttropperne beskytter alle, uanset hvem de er, eller hvor de kommer fra. De sørger for at at skabe tryghed i Jerusalem. Det er spændende at se dem stå der på alle de kristne, muslimske og jødiske helligdage. Når jeg besøgte min familie som bor i Jerusalems gamle bydel, var der grænsevagttropper der hele tiden, og fra en ung alder varmede det mit hjerte, fortæller hun.

Hissan siger, at efter at hun selv er blevet grænsepolitikvinde, har hun opdaget at grænsepolitiet er “meget forskelligartet” og beskæftiger sig med “lidt af hvert, fra håndtering af terrorhændelser til kriminalitet og offentlige uroligheder over hele Israel, Jerusalem, Judæa og Samaria.”

Den fremragende soldat fortæller at grundtræningen var ret let: “Jeg mødte op mentalt klar. Tragedien ved at miste min mor har styrker mig følelsesmæssigt… Den største udfordring var det fysiske. Ingen forberedte mig på de fysiske vanskeligheder, varmen, at blive vækket midt om natten og de hårde tests,” fortæller hun.

Som en del af sin uddannelse blev Hissan udvalgt til at deltage i en sektionslederuddannelse, som skal bane vejen for at hun kan blive officer.

Se også MIFFs klip fra 2018 hvor den drusiske israelske kvinde Anan Falah fortæller om at hun som minoritetskvinde i Israel kan blive lige hvad hun vil og hvordan hun brød med drusiske samfunds normer for hvad en kvinde må og kan:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem