Leith Nasra (t.v.) og Muhammad Khatib blev offer nummer 25 og 26 i 2021 i drabsbølgen som hærger arabiske byer i Israel.

Volds- og drabsbølge i arabiske byer

Knap 100 israelske arabere blev dræbt sidste år og voldsbølgen fortsætter i år.

To israelsk arabiske mænd blev skudt og dræbt i byen Qalansawe i det centrale Israel tidlig fredag morgen. Yderligere to personer blev såret, en af dem alvorligt, mens den anden er lettere såret, skriver avisen Times of Israel.

De seneste ofre er Leith Nasra (19) og Muhammad Khatib (20). Sidstnævnte er nevø til byens kommunaldirektør, som også blev skudt og er alvorligt under et skudangreb tidligere på måneden.

Der menes ikke at være en sammenhæng mellem de to skudepisoder. Ifølge den israelske kanal KAN var de to ofrene kendt af politiet og indledende efterforskning tyder på at skudepisoden var en del af et opgør mellem kriminelle bander.

De seneste drab er blot en i rækken af en lang række volds- og skudepisoder i arabiske samfund i Israel. Siden nytår er 26 arabere blevet dræbt i Israel. 20 af dem israelske arabere, fire palæstinensere fra Øst-Jerusalem og to fra Judæa og Samaria (Vestbredden).

Politiet på stedet hvor to israelske arabere ble dræbt 19. marts 2021. (Foto: Skærmdump)

I søndags blev en mand dræbt tæt på sit hjem under skudepisode i den arabiske byen Tira, sidste uge blev en teenager dræbt, mens en anden blev alvorligt såret i byen Jaljulia i det centrale Israel.

Drabsbølgen i de arabiske samfund har stået på i flere år. I 2019 blev det besluttet sætte 600 ekstra politifolk ind for at standse voldsbølgen i den arabiske sektor. Alligevel blev 2020 det blodigste år nogensinde. 96 arabiske israelere blev i 2020.

At få bugt med volden og den organiserede kriminalitet er en af de vigtigste emner for israelske arabere. Den seneste tid har der været store protester kriminelle bander og vold. Problemet fylder også meget i den israelske valgkamp i forbindelse med Knesset-valget 23. marts. Benjamin Netanyahu er en af mange politikere som lover at slå ned på kriminaliteten.

Over 90 procent af alle skudepisoder i Israel i 2020 skete i det arabiske samfund, viser tal fra det israelske politi. Og det til trods for at israelske arabere kun udgør rundt 20 procent af befolkningen i Israel.

Der har på det seneste været store protester mod voldsbølgen som hærger de arabiske samfund i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp