Volds- og drabsbølge i arabiske byer

Knap 100 israelske arabere blev dræbt sidste år og voldsbølgen fortsætter i år.
Leith Nasra (t.v.) og Muhammad Khatib blev offer nummer 25 og 26 i 2021 i drabsbølgen som hærger arabiske byer i Israel.
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

To israelsk arabiske mænd blev skudt og dræbt i byen Qalansawe i det centrale Israel tidlig fredag morgen. Yderligere to personer blev såret, en af dem alvorligt, mens den anden er lettere såret, skriver avisen Times of Israel.

De seneste ofre er Leith Nasra (19) og Muhammad Khatib (20). Sidstnævnte er nevø til byens kommunaldirektør, som også blev skudt og er alvorligt under et skudangreb tidligere på måneden.

Der menes ikke at være en sammenhæng mellem de to skudepisoder. Ifølge den israelske kanal KAN var de to ofrene kendt af politiet og indledende efterforskning tyder på at skudepisoden var en del af et opgør mellem kriminelle bander.

De seneste drab er blot en i rækken af en lang række volds- og skudepisoder i arabiske samfund i Israel. Siden nytår er 26 arabere blevet dræbt i Israel. 20 af dem israelske arabere, fire palæstinensere fra Øst-Jerusalem og to fra Judæa og Samaria (Vestbredden).

Politiet på stedet hvor to israelske arabere ble dræbt 19. marts 2021. (Foto: Skærmdump)

I søndags blev en mand dræbt tæt på sit hjem under skudepisode i den arabiske byen Tira, sidste uge blev en teenager dræbt, mens en anden blev alvorligt såret i byen Jaljulia i det centrale Israel.

Drabsbølgen i de arabiske samfund har stået på i flere år. I 2019 blev det besluttet sætte 600 ekstra politifolk ind for at standse voldsbølgen i den arabiske sektor. Alligevel blev 2020 det blodigste år nogensinde. 96 arabiske israelere blev i 2020.

At få bugt med volden og den organiserede kriminalitet er en af de vigtigste emner for israelske arabere. Den seneste tid har der været store protester kriminelle bander og vold. Problemet fylder også meget i den israelske valgkamp i forbindelse med Knesset-valget 23. marts. Benjamin Netanyahu er en af mange politikere som lover at slå ned på kriminaliteten.

Over 90 procent af alle skudepisoder i Israel i 2020 skete i det arabiske samfund, viser tal fra det israelske politi. Og det til trods for at israelske arabere kun udgør rundt 20 procent af befolkningen i Israel.

Der har på det seneste været store protester mod voldsbølgen som hærger de arabiske samfund i Israel.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPartierne EL, SF og ALT i København opgiver ikke forsøget på at boykotte Israel
Næste artikelIsrael har vaccineret 100.000 palæstinensere i løbet af to uger
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise