Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Et symbol på sameksistens er bukket under for Corona

Khamis Abulafia var en af ejerne bag Abulafia bageriet. (Foto: @RoleMarks)
Khamis Abulafia var arabisk-israeler og medejer af familiens bagerikæden Abulafia. Khamis arbejdede for at fremme sameksistens mellem jøder og arabere i Israel.

Khamis Abulafia, en af ​​ejerne af den gamle bagerikæde Abulafia som blev Jaffa og Israels symbol på sameksistens mellem jøder og arabere er død af Corona.

Abulafia (60) blev indlagt på Ichilov Hospital i kritisk tilstand og bukkede desværre under for virussen, skriver det israelske nyhedsmedie N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk).

– Udover hvad medierne har skrevet om ​​Khamis’ indlæggelse, så var han en elsket og kendt person, han var ansigtet på sameksistens mellem jøder og arabere. Folk elskede og værdsatte ham. Vi er overvældede over alle de varmende beskeder, kondolencerne, bønnerne og de søde beskeder fra mennesker som vi ikke kender – det tager vi ikke for givet og det varmer vores hjerter i en svær tid. Vi takker også det medicinske personale på Ichilov – de gjorde alt hvad de kunne og mere til for at redde hans liv, fortalte Abulafias svigerinde til N-12.

Siden familien Abulafia grundlagde bageriet i 1879, er der blevet åbnet filialer i Tel Aviv, Rishon Lezion og Petah Tikva. Bageriet som fortsat ejes af familien, er en af ​​de ældste virksomheder i Israel.

I årenes løb har ejerne af bageriet ført en politik om sameksistens og arbejdet for at skabe tætte bånd mellem de arabiske og jødiske beboere i lokalområderne. De seneste 50 år har bageriet holdt sine bagerier lukket under jødiske helligdage ud af respekt for deres jødiske kunder. Da en af ​​brødrene i familien, Khaled Abulafia, blev skudt af en jøde i 2002, arbejdede familien for at mindske kløften mellem jøder og arabere, og donerede 100.000 dollars til restaurering af synagogen beliggende ved Clock Square (Ur-pladsen) i Jaffa. Khamis arbejdede tidligere som reporter for israelske anliggender i egyptiske medier og oplægsholder på Radio Tel Aviv, Khamis brugte mediescenen til at fremme sameksistens og godt naboskab mellem jøder og arabere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem