Et symbol på sameksistens er bukket under for Corona

Khamis Abulafia var arabisk-israeler og medejer af familiens bagerikæden Abulafia. Khamis arbejdede for at fremme sameksistens mellem jøder og arabere i Israel.
Khamis Abulafia var en af ejerne bag Abulafia bageriet. (Foto: @RoleMarks)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Khamis Abulafia, en af ​​ejerne af den gamle bagerikæde Abulafia som blev Jaffa og Israels symbol på sameksistens mellem jøder og arabere er død af Corona.

Abulafia (60) blev indlagt på Ichilov Hospital i kritisk tilstand og bukkede desværre under for virussen, skriver det israelske nyhedsmedie N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk).

– Udover hvad medierne har skrevet om ​​Khamis’ indlæggelse, så var han en elsket og kendt person, han var ansigtet på sameksistens mellem jøder og arabere. Folk elskede og værdsatte ham. Vi er overvældede over alle de varmende beskeder, kondolencerne, bønnerne og de søde beskeder fra mennesker som vi ikke kender – det tager vi ikke for givet og det varmer vores hjerter i en svær tid. Vi takker også det medicinske personale på Ichilov – de gjorde alt hvad de kunne og mere til for at redde hans liv, fortalte Abulafias svigerinde til N-12.

Siden familien Abulafia grundlagde bageriet i 1879, er der blevet åbnet filialer i Tel Aviv, Rishon Lezion og Petah Tikva. Bageriet som fortsat ejes af familien, er en af ​​de ældste virksomheder i Israel.

I årenes løb har ejerne af bageriet ført en politik om sameksistens og arbejdet for at skabe tætte bånd mellem de arabiske og jødiske beboere i lokalområderne. De seneste 50 år har bageriet holdt sine bagerier lukket under jødiske helligdage ud af respekt for deres jødiske kunder. Da en af ​​brødrene i familien, Khaled Abulafia, blev skudt af en jøde i 2002, arbejdede familien for at mindske kløften mellem jøder og arabere, og donerede 100.000 dollars til restaurering af synagogen beliggende ved Clock Square (Ur-pladsen) i Jaffa. Khamis arbejdede tidligere som reporter for israelske anliggender i egyptiske medier og oplægsholder på Radio Tel Aviv, Khamis brugte mediescenen til at fremme sameksistens og godt naboskab mellem jøder og arabere.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIslamistisk leder: – Europæerne massakrerede jøder på grund af jødernes grådighed
Næste artikel– Obama vildleder læserne og giver dem et negativt syn på den jødiske stat
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise