Kun 7% af de israelske arabere definerer sig selv som “palæstinensere”

Hver fjerde araber i Israel definerer sig først og fremmest som israeler.
En ung israelsk-arabisk kvinde tager selfie med jødiske medstuderende. (Foto: USAs ambassade i Jerusalem)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Ifølge de foreløbige data fra Jewish People Policy Institutes (JPPI) kommende manfoldighedsindeks for 2020 er der de seneste år sket en betydelig ændring i hvordan israelske arabere identificerer sig selv.

Ifølge undersøgelsen udført af professor Camille Fuchs ved universitetet i Tel Aviv, definerer omkring en fjerdedel (23%) af araberne sig primært som “israelere”. Det er en kraftig stigning i forhold til sidste år, hvor kun 5% svarede det samme. Mere end halvdelen (51%) identificerer sig som “israelsk-arabisk”.

Over 20%, næsten to millioner af indbyggerne i Israel er arabere.

Samtidig er andelen af ​​ikke-jødiske indbyggere som primært definerer sig selv som “palæstinensere”, faldet markant fra 18% sidste år til 7% i år, skriver Jerusalem Post.

Andre studier viser også den samme tendens, nemlig at færre og færre arabere i Israel definerer sig selv som “palæstinensere”.

Shmuel Rosner er en af dem som arbejder med undersøgelsen, han siger der det seneste år, er sket en betydelig ændring i hvordan israelske arabere definerer sig selv. Rosner mener de sidste Knesset-valg har påvirket måden hvorpå araberne i Israel betragter sig selv. De israelske araberes valgdeltagelse har været rekordhøj og der har været bred debat om israelske araberes deltagelse i den politiske arena og i det israelske samfund.

Undersøgelsen viser også at de fleste arabere føler sig “som rigtige israelere”.

Præsident for Jewish People’s Policy Institute, Avinoam Bar-Yosef, mener derimod ikke det primært er den øgede valgdeltagelse, men Corona-krisen som har ændret på hvordan de israelske arabere identificerer sig selv. Han påpeger at mange arabere arbejder i sundhedssektoren i Israel og at kampen mod Corona har skabt en større følelse af partnerskab mellem de jødiske og de arabiske samfund i landet.

Læs også MIFFs artikel: Hvad tænker arabere og jøder om hinanden i Israel.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Palæstinensiske banker må lukke konti for dømte terrorister
Næste artikelTo ud af tre amerikanske jøder føler sig “mindre trygge”
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise