Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Kun 7% af de israelske arabere definerer sig selv som “palæstinensere”

En ung israelsk-arabisk kvinde tager selfie med jødiske medstuderende. (Foto: USAs ambassade i Jerusalem)
Hver fjerde araber i Israel definerer sig først og fremmest som israeler.

Ifølge de foreløbige data fra Jewish People Policy Institutes (JPPI) kommende manfoldighedsindeks for 2020 er der de seneste år sket en betydelig ændring i hvordan israelske arabere identificerer sig selv.

Ifølge undersøgelsen udført af professor Camille Fuchs ved universitetet i Tel Aviv, definerer omkring en fjerdedel (23%) af araberne sig primært som “israelere”. Det er en kraftig stigning i forhold til sidste år, hvor kun 5% svarede det samme. Mere end halvdelen (51%) identificerer sig som “israelsk-arabisk”.

Over 20%, næsten to millioner af indbyggerne i Israel er arabere.

Samtidig er andelen af ​​ikke-jødiske indbyggere som primært definerer sig selv som “palæstinensere”, faldet markant fra 18% sidste år til 7% i år, skriver Jerusalem Post.

Andre studier viser også den samme tendens, nemlig at færre og færre arabere i Israel definerer sig selv som “palæstinensere”.

Shmuel Rosner er en af dem som arbejder med undersøgelsen, han siger der det seneste år, er sket en betydelig ændring i hvordan israelske arabere definerer sig selv. Rosner mener de sidste Knesset-valg har påvirket måden hvorpå araberne i Israel betragter sig selv. De israelske araberes valgdeltagelse har været rekordhøj og der har været bred debat om israelske araberes deltagelse i den politiske arena og i det israelske samfund.

Undersøgelsen viser også at de fleste arabere føler sig “som rigtige israelere”.

Præsident for Jewish People’s Policy Institute, Avinoam Bar-Yosef, mener derimod ikke det primært er den øgede valgdeltagelse, men Corona-krisen som har ændret på hvordan de israelske arabere identificerer sig selv. Han påpeger at mange arabere arbejder i sundhedssektoren i Israel og at kampen mod Corona har skabt en større følelse af partnerskab mellem de jødiske og de arabiske samfund i landet.

Læs også MIFFs artikel: Hvad tænker arabere og jøder om hinanden i Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem