Rosa Meyer sammen med de israelske-arabiske brødre Simon og Salim Matri i Haifa. (Foto: Privat)

Arabiske blikkenslagere nægtede at tage imod betaling da de hørte kunden var Holocaust-overlevende

Jødiske Rosa Meyers livshistorie rørte de to israelske-arabiske brødre.

De israelske-arabiske brødre Simon og Salim Matri skulle lave noget rørarbejde hos en ældre kvinde for ca 1.000 Shekel (ca 2.000 kr). Da brødrene talte med kvinden som hedder Rosa Meyer, viste det sig, at hun var en Holocaust-overlevende.

-På et tidspunkt, mens jeg arbejdede, begyndte min bror Salim at tale med Rosa om hendes liv. Hendes livshistorie rørte mig. I det øjeblik besluttede jeg, at jeg ikke ville kræve en eneste Shekel fra hende, siger Simon.

Historien blev først offentliggjort på den israelske hjemmeside Mako, siden er artiklen blevet oversat til engelsk af bloggeren Elder of Ziyon.

Efter brødrene var færdige med at udføre deres arbejde, skrev de på kvitteringen: ”Ønsker dig et godt helbred i 120 år. Beløb der skal betales: 0 Shekel.”

Da Meyer så kvitteringen, blev hun rørt til tårer.

-Brødrene overraskede mig virkelig. Det var så overraskende og glædeligt, og jeg takkede dem meget, fortæller den jødiske kvinde til Mako.

-Vi gjorde det helhjertet, svarer Simon.

Brødrene forlod også deres nummer og bad Meyer om at kontakte dem, hvis hun havde brug for hjælp igen – og de ville gøre det gratis igen.

-Det er den opdragelse vi har fået derhjemme – at hjælpe folk. Penge er vigtige, men ikke det vigtigste. Det vigtigste er at være et godt medmenneske.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp