Arabiske blikkenslagere nægtede at tage imod betaling da de hørte kunden var Holocaust-overlevende

Jødiske Rosa Meyers livshistorie rørte de to israelske-arabiske brødre.
Rosa Meyer sammen med de israelske-arabiske brødre Simon og Salim Matri i Haifa. (Foto: Privat)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

De israelske-arabiske brødre Simon og Salim Matri skulle lave noget rørarbejde hos en ældre kvinde for ca 1.000 Shekel (ca 2.000 kr). Da brødrene talte med kvinden som hedder Rosa Meyer, viste det sig, at hun var en Holocaust-overlevende.

-På et tidspunkt, mens jeg arbejdede, begyndte min bror Salim at tale med Rosa om hendes liv. Hendes livshistorie rørte mig. I det øjeblik besluttede jeg, at jeg ikke ville kræve en eneste Shekel fra hende, siger Simon.

Historien blev først offentliggjort på den israelske hjemmeside Mako, siden er artiklen blevet oversat til engelsk af bloggeren Elder of Ziyon.

Efter brødrene var færdige med at udføre deres arbejde, skrev de på kvitteringen: ”Ønsker dig et godt helbred i 120 år. Beløb der skal betales: 0 Shekel.”

Da Meyer så kvitteringen, blev hun rørt til tårer.

-Brødrene overraskede mig virkelig. Det var så overraskende og glædeligt, og jeg takkede dem meget, fortæller den jødiske kvinde til Mako.

-Vi gjorde det helhjertet, svarer Simon.

Brødrene forlod også deres nummer og bad Meyer om at kontakte dem, hvis hun havde brug for hjælp igen – og de ville gøre det gratis igen.

-Det er den opdragelse vi har fået derhjemme – at hjælpe folk. Penge er vigtige, men ikke det vigtigste. Det vigtigste er at være et godt medmenneske.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelELAL officiel sponsor for israelsk delegation ved OL i 2020
Næste artikelSchindler mindet ved sin grav af børnene til dem han reddede
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise