Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Større frihed til brug af hijab i Israel end i EU

Muslimske kvinder med hijab har flere rettigheder i arbejdslivet i Israel end i EU. (Illustrativt foto: Aloush, flickr)
En tandklinik måtte betale erstatning, da de nægtede at ansætte en kvinde med hijab.

I 2017 vedtog en EU-domstol, at arbejdsgivere har ret til at træffe afgørelse om medarbejdernes religiøse praksis i løbet af arbejdstiden. En kvinde blev nægtet at have hijab på arbejde i sikkerhedsfirmaet G4S og blev fyret, da hun nægtede at efterleve sin arbejdsgivers krav. Retten gav arbejdsgiveren medhold, rapporterede NRK.

I Israel er situationen anderledes for muslimske kvinder. En tandklinik i byen Netanya nægtede at ansætte en kvinde med hijab med den begrundelse, at de var bange for, at kunderne ville reagere negativt. Først tog kvinden sagen til “Kommissionen for lige muligheder for beskæftigelse” og fik medhold der.

Da Kommissionen kontaktede tandklinikken, sagde de, at hun alligevel godt kunne få et job hos dem. Men det afviste den muslimske kvinde og anlagde en retssag i Tel Avivs regionale arbejdsret. Søndag d. 8 september besluttede retten, at kvinden skulle have 80.000 kroner i erstatning, skriver Ha’aretz.


Her er flere artikler på norsk:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem