Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nyt arabisk parti vil bygge bro over kløften mellem israelere og palæstinensere

Israels nationalforsamling Knesset (Illustrationsfoto: Wikimedia Commons)
Israels nationalforsamling Knesset (Illustrationsfoto: Wikimedia Commons)
New Horizon ønsker at udfordre den mere radikale arabiske fælles liste.

Et nyt arabisk parti kaster sig ind i valgkampen før valget den 9. april. New Horizon-partiet siger, at de vil være et moderat alternativ til den mere radikale arabiske fællesliste (Joint Arab List), skriver avisen Israel Hayom.

Ifølge israelske medier blev New Horizon registreret hos Justitsministeriet i midten af ​​december som et “arabisk centrumsparti”. Partiets politik er at “forene det ideologiske kløft mellem moderate arabere og jøder, forbedre israelske arabers status og arbejde for en national plan for at løse boligmangel i den arabiske sektor i det israelske samfund”.

Partiets grundlægger, 62-årige Salman Abu Ahmad fra Nazareth, siger, at partiets kandidater til valget vil bestå af israelske arabere fra hele Israel.

Øvrige punkter på programmet er forbedring af uddannelsessystemet, bekæmpelse af kriminalitet og vold i det arabiske samfund, styrkelse af kvinders status i det arabiske samfund, arbejde for en historisk forsoning mellem israelere og palæstinensere og arbejde for fred med arabiske stater.

Omrking 20% – lidt over to millioner – af befolkningen i Israel er arabere.

Selv om partiet ønsker at få en bredere appel end den arabiske fællesliste, såfremt det nye parti bliver valgt ind i Knesset, vil Abu Ahmad ikke udelukke en alliance mellem partierne Balad, Ra’am-Ta’al og Hadash.

Den arabiske fællesliste vandt 13 af de 120 pladser i Knesset ved valget i 2015. Meningsmålingerne pt giver listen 12 pladser i april.

Kilde
Nytt arabisk parti vil bygge bro mellom israelere og palestinere. Miff.no 4. januar 2019

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem