IDF ødelægger den femte angrebstunnel fra Libanon til Israel

"IDF ser den libanesiske regering som ansvarlig for graven af ​​tunnellerne og for følgerne af dens handling," sagde IDF.
Femte Hezbollah Tunnel fundet og ødelagt af IDF - Operation Northern Shield - 2018-12-26 (foto: IDF Talsmandsenhed)
Femte Hezbollah Tunnel fundet og ødelagt af IDF - Operation Northern Shield - 2018-12-26 (foto: IDF Talsmandsenhed)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

IDF-talsmandens enhed melder om, at hæren som en del af Operation Northern Shield har ødelagt endnu en angrebstunnel, der infiltrerer Israel fra Libanon. Soldaterne havde fundet tunnelen for nogle dage siden og gennemført ødelæggelsen i dag, onsdag.

Fifth Hezbollah tunnel located and destroyed by IDF. (photo credit: IDF Spokesperson's Unit)

(Foto fra IDF talsmandsenhed)

Dette er den femte tunnel, der er blevet ødelagt siden starten af ​​operationen den 4. december.

Ifølge talsmandens erklæring løb tunnelen fra den shiitiske landsby Ayta-Shayeb i Libanon og ind over grænsen til israelsk territorium.  Der blev sendt en meddelelse til lederne af de relevante myndigheder og FN-fredsbevarere fra UNIFIL: “IDF ser den libanesiske regering som ansvarlig for graven af ​​tunnellerne og for konsekvenserne af dens handling. Dette er en alvorlig krænkelse af resolution 1701 og Israels suverænitet.”

IDF lancerede Operation Northern Shield for at opdage og ødelægge grænseoverskridende angrebstunneller gravet af Hezbollah. Israel mener, at tunnellerne ville have været brugt af Hizbollahs elite Radwan-enhed for at infiltrere Israel i et forsøg på at tage kontrol over flere  byer og dræbe så mange civile og tropper som muligt.

Det skønnes, at der er dusinevis af iransk-støttede shiitiske organisations tunneler gravet langs den 130 kilometer lange grænse mellem de to lande. Operation Northern Shield har været under planlægning i godt to år, og vil i al fald tage uger eller måneder at fuldføre.

Kilde og noter
IDF Destroys Fifth Attack Tunnel Crossing From Lebanon Into Israel“. Uri Bollag, 26 december 2018, 18.45 Israel tid. Artiklen inkluderer en spændende lille video, som dokumenterer sprængningen af tunnelen på den israelske side.
Artikler på miff.dk om Operation Northern Shield er kommet på miff.dk den 5., 11., og 16., december 2018.
Spændende artikel på engelsk, der går lidt bag om kulisserne:“MEET THE IDF UNIT THAT IS THE EYES AND EARS OF OPERATION NORTHERN SHIELD” Senior officer: “From the first night of the operation, we have been a part of it and we will remain part of it until it’s over, and even after it.” BY ANNA AHRONHEIM DECEMBER 23, 2018
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelEndnu en storstilet israelsk raid over Syrien
Næste artikelDet glædelige, det livsbekræftende, det historiske, – og det ondsindede
Avatar
Dina Grossman (f. 1948 i USA) er frivillig daglig leder og redaktør for MIFF. Pensioneret fra bl.a. stillinger som lærer, forsker, forfatter, IT-specialist. Dina har valgt at bo i Danmark siden 1978 og har dobbelt statsborgerskab. Hun har bidt mærke i, at der næsten hele tiden spredes giftige halvsandheder og hele løgne om Israel, som er fordummende og had-fremmende. Hun kan ikke ha' det!

Ingen indlæg at vise