Search
Her ses Itai Reuveni fra NGO Monitor sammen med MIFFs Conrad Myrland under Bokmessen i Gøteborg. (Foto: MIFF)

Anklager Israel for apartheid, men tør ikke stille op til debat

Ingen af organisationerne som anklager Israel for apartheid turde møde israelske Itai Reuveni til debat. - Han har for gode svar, siger Conrad Myrland.

MIFF i Sverige deltager i Nordens største kulturarrangement – bogmessen i Gøteborg hvor der også afholdes flere seminarer

I dag afholdes der et seminar hvor Israel fremstilles som en apartheid-stat med B’Tselem og Amnesty i panelet.

Den pro-israelske organisation Vänskapsförbundet Sverige-Israel arrangerer et seminar om hvorfor Israel IKKE er en apartheid-stat. Planen var at de skulle deltage i en debat med apartheid-anklagerne.

I går modtog Vänskapsförbundet flere modsatrettede beskeder. Vänskapsförbundet havde inviteret den israelske foredragsholder Itai Reuveni som er kommunikationschef i NGO Monitor til debatten.

Da B’Tselem hørte at de skulle møde Reuveni til debat trak de sig. Både Amnesty og og andre propalæstinensiske grupper blev tilbudt at få deres plads i debatten – de svarede alle NEJ og debatten blev derfor aflyst.

Vänskapsförbundet fik desuden besked om at de ikke måtte bruge Reuveni som foredragsholder som skulle vise hvorfor Israel ikke er en apartheid-stat. Ifølge Palmesenteret som organiserer seminarerne skyldes det for sen tilmelding af Reuveni.

Det fik MIFFs daglige leder Conrad Myrland til at reagere. Han henviser til at Vänskapsförbundet havde fået tildelt 20 minutter til at holde foredrag og at de derfor selv må bestemme hvem der skal tale i den tid de fik til rådighed: – Aflysningen af Reuvenis foredrag er yderst underlig Bokmessens slagord er «Længe leve ordet», men nu har pro-palæstinensiske grupper presset Palmesenteret til ikke at lade den israelske foredragsholder få ordet, siger Myrland og tilføjer:

– Jeg mener at Reuveni blev nægtet taletid på scenen fordi han og NGO Monitor har gode svar som tilbageviser apartheidanklagerne mod Israel.

Reuveni udtaler til MIFF atr aflysningen af hans foredrag er uacceptabel: – Jeg blev lovet 20 minutters debat med anti-israelske organisationer. Pludselig blev mit foredrag aflyst. Ikke blot fra debatten, men også fra at deltage på scenen. Det er uacceptabelt at nægte mig min ytringsfrihed og nægte Vänskapsförbundet at præsentere sine synspunkter.

Se hvad Reuveni sagde til MIFF her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp