I eksklusivt interview fortæller Miss Sydafrika hvorfor hun trodsede presset om at boykotte Miss Universe konkurrence i Israel. (Foto: lalela_mswane, Instagram)

Miss Sydafrika: – Jerusalem har rørt mig dybt

Miss Sydafrika har trodset enormt pres fra sit hjemland for at boykotte Miss Universe i Israel og fortæller at hun er begejstret over Israel og israelerne: - Israelerne er så venlige, siger Lalela Mswane.

MIFF har tidligere skrevet om at Miss Sydafrika 2021 har trodset boykot-Israel bevægelser og pres fra sit eget land (inkl. den sydafrikanske regering) om at boykotte Miss Universe konkurrencen som i år for første gang holdes i Israel, i landets badeby nr. 1 Eilat den. 12. december. Læs HER. Skønhedskonkurrencen vises Live for seere verden over.

I eksklusivt interview til Jerusalem Post, bryder Lalela Mswane nu tavsheden og fortæller om det pres hun blev udsat for, hvorfor hun trodsede den samt hvorfor hun bare måtte komme til Israel:

– Hvis jeg ikke var kommet til Israel for at konkurrere i Miss Universe-konkurrencen, tror jeg, jeg ville have fortrudt det resten af ​​mit liv. Min sjæl ville ikke have fået fred, hvis jeg ikke gjorde det her, fortæller Mswane som er jurastuderende, model og danser. Derudover er hun troende katolik og fortæller at hun blev meget rørt da hun besøgte Jerusalems gamle bydel sammen med de andre deltagere, især Den Hellige Gravs Kirke, hvor hun følte “ro og en følelse af fornyelse.”

24-årige Miss Sydafrika blev kronet i oktober 2020 og har siden befundet sig i centrum for en storm i sit hjemland. Sydafrikas ministerium for kunst og kultur kom i konflikt med arrangørerne af den sydafrikanske konkurrence, efter at regeringen opfordrede Mswane til at boykotte konkurrencen i den jødiske stat fordi de begår “grusomheder mod palæstinensere”.

Sydafrika har de seneste år nedgraderet sine diplomatiske forbindelser med Israel og trukket sin ambassadør tilbage. Sydafrikanske politikere udgav udtalelser, hvor de opfordrede Mswane til at boykotte Israel, de anklagede Israel for at være et “apartheidregime” og satte spørgsmålstegn ved, hvordan en sydafrikaner kunne få sig selv til at deltage i en begivenhed i Israel. Regeringen trak sågar sin støtte tilbage til deres skøhedsdronning, selvom den nationale konkurrence fortsatte med at støtte hende.

Læs hvorfor Israel IKKE er en apartheid-stat HER.

Stephanie Weil, administrerende direktør i Miss South Africa-organisationen, skrev på Instagram: “Lalela vil være en rollemodel for unge kvinder – ikke bare over hele landet, men på tværs af det afrikanske kontinent. Enhver, der ønsker at berøve Lalela hendes øjeblik i rampelyset, er uvenlige og kortsigtede.”

Fleur Hassan-Nahoum, Jerusalems viceborgmester, roste Miss Sydafrika på Twitter, efter konkurrence deltagerne havde besøgt Israels hovedstad, Jerusalem. Fleur Tweetede: – hun fortæller sandheden og udviser mod trods voldsomt had mod Israel. Hun er ikke blot smuk, hun er også en meget modig kvinde.

Politiske ledere i Sydafrika fortsatte med at presse hende til at droppe ud af konkurrencen. Landet kunstminister Nathi Mthethwa, udtalte at hvis hun alligevel deltog, ville det blive “katastrofalt for hendes (Mswanes) fremtid og offentlige status som en ung, sort kvinde.”

Miss Sydafrika som kommer fra Richards Bay i KwaZulu-Natal-provinsen, viser at hun ikke er en kvinde som føler, at hun går en katastrofal fremtid i møde. “Nogle mennesker har bragt mig igennem helvede og tilbage. Det har ikke været det nemmeste at forholde sig til,” indrømmer hun. “Men jeg vælger at være optimistisk.” Og tilføjer at hendes tro har hjulpet hende igennem.

Miss Sydafrika er begejstret for israelernes venlighed: “Jeg har altid troet, at Sydafrika har de venligste mennesker på jorden, men det kunne være konkurrerende med Israel.”

Miss Sydafrika ved at hun har truffet den rette beslutning ved at deltage og brugt den platform som konkurrencen giver hende “til at kaste lys over debatten om kvinders rettigheder.” Hun er også bekymret over, at unge sydafrikanere mangler muligheder, og hun driver en fond, der har til formål at styrke de unge.

Mens nogle sydafrikanere har kritiseret hendes beslutning, er der andre som støtter hende. “Jeg har fået alle slags kommentarer på sociale medier,” fortæller hun.

Selvom Mswane altid var fast besluttet på at komme til Eilat, kom en anden hindring i vejen: Omicron-varianten af Corona, som blev fundet i Sydafrika. Men heldigvis nåede hun at rejse ind i Israel inden der blev lukket ned for indrejsende turister til landet.

Spurgt til sine planer efter konkurrencen, svare Miss Sydafrika: – Mit primære mål er at vinde. Jeg står fast i min tro, slutter hun.Facebook
Twitter
Email
WhatsApp