Se arabisk politiker fjerne jødisk yderliggående højrefløjspolitiker fra Knesset-talerstol

Du kommer ikke til at se klippet på DR.
Knesset-formand fjerner Itamar Ben Gvir fra talerstolen efter ordre fra Ahmed Tibi (t.h.). (Foto: Knesset/ YouTube)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Itamar Ben Gvir er givetvis den mest yderliggående højre-politiker i Knesset. Ben Gvir er leder av partiet Otzma Yehudit (Jødisk Styrke) og er partiets eneste Knesset-repræsentant.

Mandag aften gikk Ben Gvir på Knessets talerstol under debat om Corona-restriktioner. Under sin tale undlod han brug af titlen «Mr Deputy Speaker» (svarende til stedfortrædende Folketingsformand) til Knesset-medlem Ahmed Tibi som var møde-leder. Tibi påtalte Ben Gvir’s manglende titulering, hvortil Ben Gvir svarede: «Du er en terrorist, ikke en Hr. eller Mr. Du skulle have været medlem af nationalforsamlingen i Syrien, ikke her.»

Som svar beordrede Tibi Knessets ordensvagter om at fjerne Ben-Gvir fra talerstolen. To vagter forsøgte at fjerne Ben Gvir, men han klamrede sig til talerstolen. Knesset-ordfører Mickey Levy kom til og støttede Tibi i at Ben Gvir skulle forlade talerstolen. Ben Gvir herefter fjernet med magt.

Det skal tilføjes at den af Knesset-vagterne som fjernede Ben Gvir fra talerstolen er israeler med afrikanske rødder – givetvis fra Etiopien.

Knesset-dramaet er en lektie til dem som kommer med apartheid-anklager mod Israel – Israel er IKKE en apartheid-stat.

Læs også MIFFs side om hvor Israel ikke er en apartheid-stat HER.

Se Knesset-dramaet her:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHamas til Israel: Overfør Qatar-millioner eller jorden vil brænde under jer
Næste artikelPalæstinensiske myndigheder har arresteret sanger for at optræde i jødisk bosættelse
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise