Knesset-formand fjerner Itamar Ben Gvir fra talerstolen efter ordre fra Ahmed Tibi (t.h.). (Foto: Knesset/ YouTube)

Se arabisk politiker fjerne jødisk yderliggående højrefløjspolitiker fra Knesset-talerstol

Du kommer ikke til at se klippet på DR.

Itamar Ben Gvir er givetvis den mest yderliggående højre-politiker i Knesset. Ben Gvir er leder av partiet Otzma Yehudit (Jødisk Styrke) og er partiets eneste Knesset-repræsentant.

Mandag aften gikk Ben Gvir på Knessets talerstol under debat om Corona-restriktioner. Under sin tale undlod han brug af titlen «Mr Deputy Speaker» (svarende til stedfortrædende Folketingsformand) til Knesset-medlem Ahmed Tibi som var møde-leder. Tibi påtalte Ben Gvir’s manglende titulering, hvortil Ben Gvir svarede: «Du er en terrorist, ikke en Hr. eller Mr. Du skulle have været medlem af nationalforsamlingen i Syrien, ikke her.»

Som svar beordrede Tibi Knessets ordensvagter om at fjerne Ben-Gvir fra talerstolen. To vagter forsøgte at fjerne Ben Gvir, men han klamrede sig til talerstolen. Knesset-ordfører Mickey Levy kom til og støttede Tibi i at Ben Gvir skulle forlade talerstolen. Ben Gvir herefter fjernet med magt.

Det skal tilføjes at den af Knesset-vagterne som fjernede Ben Gvir fra talerstolen er israeler med afrikanske rødder – givetvis fra Etiopien.

Knesset-dramaet er en lektie til dem som kommer med apartheid-anklager mod Israel – Israel er IKKE en apartheid-stat.

Læs også MIFFs side om hvor Israel ikke er en apartheid-stat HER.

Se Knesset-dramaet her:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp