Hapoel Jerusalems basketball-fans blev udsat for voldelige angreb i Grækenland. Her ses de israelske fans under klubbernes første kamp i Jerusalem, 4. april. (Foto: Flash90)

Israelske basketball-fans udsat for voldelige angreb i Grækenland

Den israelske basketball klub Hapoel Jerusalem kalder de voldelige angreb mod deres fans for «terror». Klubben frygtede også at deres fans ville blive udsat for «voldelig pogrom».

Basketballkampen mellem det israelske hold Hapoel Jerusalem og det græske hold AEK i Grækenlands hovedstad Athen endte i kaos, da lokale fans brændte israelske flag, affyrede fyrværkeri og kastede sten mod de israelske fans, skriver Times of Israel.

Sådan blev israelske fans budt “velkommen” i Athen:

Flere af de israelske fans blev lettere såret af stenkast og fyrværkeri. På et tidspunkt blev kampen midlertidig stoppet af urolighederne, og politi tillod ikke nogen at forlade arenaen i Athen.

– Det var fuldstændig kaotisk og sikkerhedsforanstaltningerne svigtede, fortæller talsmand for Hapoel Jerusalem til den israelske tv-kanal Channel 12.

Flere af de israelske fans fortæller at politiet opførte sig aggressivt mod dem og ikke gjorde noget for at stoppe stenkastene mod dem.

– Lige fra kampstart var der en meget fjendtlig stemning mod os som israelere, fortæller en af de israelske fans Tal Hakim. Tal fortæller også at flere af hjemmeholdets fans flagede med palæstinensiske flag og flag fra den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah på tribunen.

En af de israelske fans har delt billede på sociale medier af en hård genstand som blev kastet mod dem. (Foto: Twitter)

Der blev også hængt et stort banner med teksten: «Jerusalem er hovedstaden i Palæstina».

– Flere personer forsøgte at storme vores tribune for at brænde vores israelske flag. Vi ventede bare på, at kampen skulle slutte, så vi kunne komme sikkert hjem, fortæller Tal Hakim til Israels nationale TV-kanal Kan.

Kampen var kvartfinalen i Champions League og mange israelske fans var rejst til Grækenland for at støtte deres hold. Hapoel Jerusalem skriver i en pressemeddelelse, at de betragter det der skete mod deres fans som «terror i enhver forstand».

– Vi så på muligheden for at tage de israelske fans ud i pausen, men grækerne omringede dem, og der var frygt for en voldsom pogrom. Holdet vil ikke lade den slags angreb blive ignoreret, og en klage er sendt til FIBA ​​[det Internationale Basketballforbund], skriver Hapoel Jerusalem.

Israels minister for diasporaanliggender og antisemitisme har skrevet om de antisemitiske angreb mod de israelske fans, til Grækenlands ambassadør:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp