Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Jødisk politiker overfaldet i Finland

Ben Zyskowicz er en af ​​de mest fremtrædende personer i det jødiske samfund i Finland. (Foto: Kristian Tervo/Flickr)
Ben Zyskowicz blev slået på åben gade af en mand som kom med antisemitiske udtalelser.

Den finske politiker Ben Zyskowicz er en af de mest fremtrædende personer i Finlands jødiske samfund. I lørdags blev han overfaldet på åben gade, mens han var i gang med valgkamp i Helsinki forud for valget den 2. april, skriver det finske nyhedsbureau Yle.

Zyskowicz har været medlem af det finske parlament siden 1979 og er landets længst siddende politiker. Som politiker i det liberal-konservative Samlingsparti har han længe støttet finsk NATO-medlemskab.

– Manden begyndte at råbe om Nato, at han ville slå mig ihjel og skubbe mig ud på metroen, som lå lige bag mig. Bagefter slog han mig i ansigtet med hånden, siger Zyskowicz til finsk tv.

Overfaldsmanden er en 38-årig mand som også kom med antisemitiske udtalelser mod den højtprofilerede jødiske politiker.

– Han skreg ad mig om jødedom og jøder. Han sagde noget om, at Finland var blevet overtaget af jøderne og immigranter, fortæller Zyskowicz.

Den 68-årige politiker fortæller, at han slap fra hændelsen uden større skader, men at hans hænder var fulde af blod som følge af faldet.

Overfaldsmanden blev kort efter hændelsen anholdt af politiet.

Angrebet har sendt chokbølger gennem finsk politik. Finlands premierminister Sanna Marin kalder hændelsen chokerende.

– Alle skal kunne føre valgkamp i fred, uden frygt for vold. Et angreb på en kandidat er et angreb på demokratiet, udtaler premierministeren.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem