Antisemitisk graffiti i byen Klaipeda i Litauen. (Foto: Beny Shlevich, 28. juli 2005, flickr.com).

Kraftig stigning i antisemitiske hændelser i Østrig

Antallet af antisemitiske hændelser i Østrig i 2021 var det højeste siden det jødiske samfund i landet begyndte at indsamle data i 2002. Antallet af antisemitiske hændelser er steget med 65 % fra 2020.

Det jødiske samfund i Wien har dekomenteret rekord på 965 antisemitiske hændelser i Østrig i 2021, viser ny rapport, skriver Israel Hayom.

Antallet af antisemitiske hændelser er det højeste siden det jødiske samfund begyndte at indsamle data i 2002. Antallet af antisemitiske hændelser er steget med 65 % fra 2020, hvor der blev registreret 585 antisemitistiske hændelser.

Omkring 60 % af af de antisemitiske hændelser rapporteret i 2021, er kategoriseret som “grænseoverskridende adfærd” – i rapporten dækker det både over grænseoverskridende adfærd personligt mod jøder og via sociale platforme. Knap 30 % af hændelserne involverede massehenvendelser via eksempelvis mail og breve indeholdende antisemitiske udsagn og billeder, 10 % af hændelserne involverede skader og vanhelligelse.

Der blev også registreret 22 trusler og 12 tilfælde af overfald eller forsøg på overfald.

I rapporten bemærkes det også, at 28 % af de registrerede hændelser involverede antisemitisme med relation til Corona-krisen

Folk som støtter den ekstreme højrefløj- og nynazistiske bevægelser stod for 461 (48%) af alle de antisemitiske hændelser rapporteret i 2021, 15% af de antisemitiske hændelser blev begået af venstreorienterede grupperinger, 11% blev begået af muslimer. Øvrige hændelser kunne ikke henføres til en bestemt gruppering. Læs flere af MIFFs artikler om stigende antisemitisme i Danmark og Europa her.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp