Antisemitisme spredes i stigende grad via sociale platforme. (Foto: Skærmdump)

Nyt initiativ uddanner influencers i at bekæmpe antisemitisme på sociale medier

Nyt gratis projekt vil hjælpe Israel-venner med at bekæmpe stigende antisemitisme på sociale medier - se mere info.

Nyyt initiativ med fokus på at uddanne influencers i kampen mod antisemitisme som spredes via sociale medier falder meget passende sammen med den internationale Holocaust mindedag i dag, den 27. januar som også er dagen hvor dødslejren Auschwitz-Birkenau blev befriet i 1945, skriver Jerusalem Post.

Via hjemmesiden prozproject.com tilmelder man sig til et gratis online kursus som løber over 6 gange og giver konkrete værktøjer til hvordan man bekæmper stigende oniline antisemitisme. Kurset begynder 6. februar og har til hensigt at hjælpe Israel-venner med i mestre kampen mod antisemitisk indhold som i stigende grad spredes via online platforme som Facebook, Twitter, Instagram og TikTok.

Under kurset vil deltagerne blandt andet lære at identificere både klassisk og moderne antisemitisme, effektiviteten ved at bruge antisemitiske billeder, hemmelighederne på sociale medier, overvågning af sociale medier og hvordan man vender sig fra at være et individ til en online influencer.

Flere jødiske ledere har udtrykt støtte til ProZ projektet:

– For at lykkes i kampen mod den slags farlige fænomener, er vi nødt til at konfrontere antisemitisme på alle fronter samtidigt – dem, der hader og dæmoniserer jøder, og dem, der hader og dæmoniserer Israel som det jødiske folks stat, sagde Natan Sharansky, formand for ISGAP – Instituttet for undersøgelse af global antisemitisme og politik og tidligere formand for Jewish Agency.

Og tilføjede:

– Vi er nødt til at være særligt opmærksomme på sociale medier, som fungerer som en katalycator for had og racisme mod jøder og andre. Vi er nødt til at finde kreative løsninger på individ- og gruppeniveau. Derfor er ProZ-initiativet meget vigtigt og jeg bifalder deres indsats.

– Simon Wiesenthal Center er beæret over at deltage i det banebrydende ProZ-projekt, sagde Rabbi Abraham Cooper, associeret dekan og direktør for Global Social Action Agenda for centret.

Og tilføjede :

– Kurset er designet til at styrke unge mennesker, der ønsker at forsvare Israel, der hvor det gør en forskel i dag, nemlig på sociale medier. Vi står alle over for en tsunami af online antisemitisme, og morgendagens influencers skal vide, hvordan de skal reagere.

Nogle af de influencers, der vil deltage i programmet som gæstetalere, er Hayvi Bouzo. Hun er syrisk journalist baseret i USA og grundlæggeren af ​​Yalla Productions, et underholdningsprogram på arabisk, og Eyal Baumel, CEO for Yoola, en førende YouTube Multi- Channel-Network (MCN) og influencer-fokuseret udviklingsplatform for indhold, oplevelser, produkter og brands.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp