Her ses Østrigs tidligere kansler, Sebastian Kurz under arbejdsmøde i Israel i 2014 da han var udenrigsminister. (Foto: Arbeitsbesuch Israel. Außenminister Sebastian Kurz besucht die Klagenmauer in Jerusalem. 21.04.2014, Foto: Dragan Tatic, https://www.flickr.com/photos/minoritenplatz8/)

Østrigs tidligere kansler udnævnt til medformand i NGO som bekæmper antisemitisme

- Det er en stor ære at samarbejde med NGO'en European Council on Tolerance and Reconciliation (ECTR) mod ekstremisme og for større tolerance i Europa, siger Østrigs tidligere kansler Sebastian Kurz.

Østrigs tidligere forbundskansler Sebastian Kurz som i sin tid var primusmotor for et tæt Corona samarbejde med Israel – læs mere HER, er blevet udnævnt til medformand for NGO’en European Council on Tolerance and Reconciliation (ECTR), skriver European Jewish Congress (EJC). NGO’en består af tidligere ledere og andre beslutningstagere i kampgen mod faren ved ekstremisme, racisme, antisemitisme og fremmedhad.

Kurz slutter sig til EJC formand og ECTR’s præsident siden NGO’en blev grundlagt i 2008, Dr. Moshe Kantor og formand for ECTR siden 2015, Storbritanniens tidligere premierminister Tony Blair.

“Det er en stor ære at tilslutte sig en så vigtig organisation, som kæmper mod ekstremisme og større tolerance i Europa,” sagde Kurz. “Jeg har personlig erfaring med hvor alvorligt ECTR’s arbejde bliver taget af landes ledere i deres politiske arbejde i kampen mod racisme, antisemitisme og fremmedhad. Jeg ser frem til at samarbejde med Mr. Blair og Dr. Kantor om de mål.”

Sebastian Kurz er kendt for sit engagement i kampen alle former for antisemitisme, terror, ekstremisme og radikalisering med et særligt fokus på at forhindre radikalisering af unge i løbet af sine knap 10 år i lederroller.

Tidligere kansler Kurz har også meldt klar i debatten om Østrigs rolle under Shoah (Holocaust) og støtte til uddannelsesprojekter som skal lærer landets yngste generationer om Østrigs mørke kapitel i historien og sørge for at noget lignende aldrig vil gentage sig.

“Jeg er meget begejstret for at ​​tidligere kansler Kurz’ med sin status, erfaring og viden har valgt at slutte sig til ECTR,” sagde Dr. Kantor. “Han er netop en ledertype som intuitivt forstår behovet for at formidle de vigtige lektioner til yngre generationer og har en langvarig vision om at bekæmpe ekstremisme, racisme og intolerance.”

ECTR er et meningsdannende og rådgivende organ om international tolerancefremme, forsoning og uddannelse. ECTR arbejder for at fremme forståelse og tolerance blandt folk fra forskellige samfund, uddanner i teknikker som fremmer forsoning, fremmer tiltag som forebygger konflikt og sociale betænkeligheder, overvåger racisme, antisemitisme og fremmedhad og foreslår pro-toleranceinitiativer og juridiske løsninger.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp