Idømt fængsel på livstid for brutalt mord på Holocaust-overlevende

Yacine Mihoub råbte «Allahu akbar» mens han stak Mireille Knoll gentangende gange med kniv til hun døde.
Jødiske Mireille Knoll blev brutalt myrdet i sit hjem. Her ses hun sammen med sin søn. (Foto: Privat)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I marts 2018 blev 85-årige Holocaust-overlevende Mireille Knoll stukket ihjel med kniv og brændt i sit hjem i Paris. Mordet på den ældre dame chokerede Frankrig og satte gang i stor debat i landet. Nu er hendes tidligere muslimske nabo Yacine Mihoub dømt for at myrde Mirelle. Han er idømt fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse i 22 år, skriver Times of Israel.

Mirelle havde kendt sin morder siden han var en lille dreng. Mens han knivstak Mirelle til døde, råbte han «Allahu akbar». Mirelle blev stukket 11 gange og herefter delvist brændt, efter gerningsmanden havde sat ild til hendes lejlighed.

Den anden tiltalte, Alex Carrimbacus blev frikendt for mord, men fundet skyldig i tyveri med et antisemitisk motiv. Han blev idømt 15 års fængsel.

I dommen står der at angrebet på 85-årige Mirelle begyndte som et røveri, drevet af antisemitisme og fordomme om at alle jøder er meget rige. Det fik Mihoub til at tro at offeret havde «en skjult formue» i sit hjem.

Mordet vakte også afsky fordi Mirelle led af Parkinsons og ikke kunne bevæge sig uden assistance. I retten fortalte Mirelles søn, Daniel at hans mor åbnede døren for Mihoub fordi han i årevis havde lavet småjobs for hende.

– Hun kunne ikke forestille sig at personen som havde beskyttet og hjulpet igennem så mange år, ville myrde hende, sagde sønnen under retsagen.

I sin sidste udtalelse i retten henvendte Carrimbacus sig til Mirelles familie og sagde at han var ked af ikke at have forhindret angrebet og mordet, som franske anklagemyndigheder beskriver som «ekstremt brutalt».

Frankrig har den største jødiske befolkning i Europa (omkring 500.000). Landet har de seneste været ramt af flere antisemitiske angreb.

I marts 2011 skød og dræbte islamisten Mohamed Merah en lærer og tre børn ved den jødiske skole i Toulouse:

Fire år senere blev fire personer dræbt under gidseltagning i et jødisk supermarked i Paris. Gerningsmanden var en medskyldig af de to brødrene som myrdede 12 personer i angrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo.

I 2017 blev den jødisk-ortodokse kvinde i 60’erne, Sarah Halimi, myrdet ved at blive smidt ud af et vindue i sin lejlighed i Paris af en muslimsk nabo. Her råbte gerningsmanden også «Allahu akbar». Alligevel blev gerningsmanden ikke dømt for mordet, fordi retten fandt ham utilregnelig. Rettens argument var at han myrdede Sarah mens han påvirket af stoffer.

Kendelsen vakte stor vrede hos både ofrets familie og flere jødiske grupper, og præsident Emmanuel Macron til at opfordre til lovændringer således at personer gøres ansvarlige for personfarlig kriminalitet – også selvom de er påvirket af stoffer.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelBDS-tilhængere forsøger at presse Miss Sydafrika til at boykotte Miss Universe i Israel
Næste artikelUnder halvdelen af briterne ved hvor mange jøder blev myrdet under Holocaust
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise