Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Idømt fængsel på livstid for brutalt mord på Holocaust-overlevende

Jødiske Mireille Knoll blev brutalt myrdet i sit hjem. Her ses hun sammen med sin søn. (Foto: Privat)
Yacine Mihoub råbte «Allahu akbar» mens han stak Mireille Knoll gentangende gange med kniv til hun døde.

I marts 2018 blev 85-årige Holocaust-overlevende Mireille Knoll stukket ihjel med kniv og brændt i sit hjem i Paris. Mordet på den ældre dame chokerede Frankrig og satte gang i stor debat i landet. Nu er hendes tidligere muslimske nabo Yacine Mihoub dømt for at myrde Mirelle. Han er idømt fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse i 22 år, skriver Times of Israel.

Mirelle havde kendt sin morder siden han var en lille dreng. Mens han knivstak Mirelle til døde, råbte han «Allahu akbar». Mirelle blev stukket 11 gange og herefter delvist brændt, efter gerningsmanden havde sat ild til hendes lejlighed.

Den anden tiltalte, Alex Carrimbacus blev frikendt for mord, men fundet skyldig i tyveri med et antisemitisk motiv. Han blev idømt 15 års fængsel.

I dommen står der at angrebet på 85-årige Mirelle begyndte som et røveri, drevet af antisemitisme og fordomme om at alle jøder er meget rige. Det fik Mihoub til at tro at offeret havde «en skjult formue» i sit hjem.

Mordet vakte også afsky fordi Mirelle led af Parkinsons og ikke kunne bevæge sig uden assistance. I retten fortalte Mirelles søn, Daniel at hans mor åbnede døren for Mihoub fordi han i årevis havde lavet småjobs for hende.

– Hun kunne ikke forestille sig at personen som havde beskyttet og hjulpet igennem så mange år, ville myrde hende, sagde sønnen under retsagen.

I sin sidste udtalelse i retten henvendte Carrimbacus sig til Mirelles familie og sagde at han var ked af ikke at have forhindret angrebet og mordet, som franske anklagemyndigheder beskriver som «ekstremt brutalt».

Frankrig har den største jødiske befolkning i Europa (omkring 500.000). Landet har de seneste været ramt af flere antisemitiske angreb.

I marts 2011 skød og dræbte islamisten Mohamed Merah en lærer og tre børn ved den jødiske skole i Toulouse:

Fire år senere blev fire personer dræbt under gidseltagning i et jødisk supermarked i Paris. Gerningsmanden var en medskyldig af de to brødrene som myrdede 12 personer i angrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo.

I 2017 blev den jødisk-ortodokse kvinde i 60’erne, Sarah Halimi, myrdet ved at blive smidt ud af et vindue i sin lejlighed i Paris af en muslimsk nabo. Her råbte gerningsmanden også «Allahu akbar». Alligevel blev gerningsmanden ikke dømt for mordet, fordi retten fandt ham utilregnelig. Rettens argument var at han myrdede Sarah mens han påvirket af stoffer.

Kendelsen vakte stor vrede hos både ofrets familie og flere jødiske grupper, og præsident Emmanuel Macron til at opfordre til lovændringer således at personer gøres ansvarlige for personfarlig kriminalitet – også selvom de er påvirket af stoffer.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem