Syv personer straffet med bøde for antisemitisk hetz mod model

Flere af dem hævdede at deres antisemitisme skyldes forsvar af palæstinenserne.
April Benayoum. (Foto: Privat, Instagram)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den 19. december 2020 kom April Benayoum på andenpladsen i Miss Frankrig skønhedskonkurrencen. Efter hun fortalte at hun har en israelsk far, blev hun chikaneret med flere antisemitiske Twitter-kommentarer. «Hitler glemte en» og «Stem ikke på en jøde» var blandt kommentarerne.

Nu har en domstol i Frankrig idømt 7 personer (fire kvinder, tre mænd) en bøde for deres antisemitiske hetz, skriver Yediot Aharonot.

Alle de dømte påstod at deres ytringer ikke var antisemitiske, nogle af dem argumenterede også med at de blot var kommet med politiske ytringer til støtte for palæstinenserne. Domstolen mente derimod at Twitter-kommentarerne var diskriminerende mod Benayoum på baggrund af hendes etniske tilhørsforhold og religion. Fire af de dømte fik desuden pålæg om to dages samfunds-fagskursus, fordi dommerne ikke mente at de forstod alvoren af deres handlinger.

Benayoums advokat Jean Veil oplyser at de også har sagsøgt Twitter fordi de lod de antisemitiske kommentarer blive hængende i flere dage.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Israel kan ikke tillade terrorfinansiering under dække af humanitær bistand
Næste artikelØkonomisk støtte sikrer israelsk forskning i Corona-vaccine i tabletform
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise