Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Syv personer straffet med bøde for antisemitisk hetz mod model

April Benayoum. (Foto: Privat, Instagram)
Flere af dem hævdede at deres antisemitisme skyldes forsvar af palæstinenserne.

Den 19. december 2020 kom April Benayoum på andenpladsen i Miss Frankrig skønhedskonkurrencen. Efter hun fortalte at hun har en israelsk far, blev hun chikaneret med flere antisemitiske Twitter-kommentarer. «Hitler glemte en» og «Stem ikke på en jøde» var blandt kommentarerne.

Nu har en domstol i Frankrig idømt 7 personer (fire kvinder, tre mænd) en bøde for deres antisemitiske hetz, skriver Yediot Aharonot.

Alle de dømte påstod at deres ytringer ikke var antisemitiske, nogle af dem argumenterede også med at de blot var kommet med politiske ytringer til støtte for palæstinenserne. Domstolen mente derimod at Twitter-kommentarerne var diskriminerende mod Benayoum på baggrund af hendes etniske tilhørsforhold og religion. Fire af de dømte fik desuden pålæg om to dages samfunds-fagskursus, fordi dommerne ikke mente at de forstod alvoren af deres handlinger.

Benayoums advokat Jean Veil oplyser at de også har sagsøgt Twitter fordi de lod de antisemitiske kommentarer blive hængende i flere dage.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem