FN har for første gang fordømt terror rettet mod jøder

Den 7. juli 2021 vil gå over i FNs historie som historisk dag.
FN blev oprettet i 1945 og er med årene blevet et anti-israelsk organ som har vedtaget flere resolutioner mod Israel end noget andet land. (Foto: Wikimedia Commons)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).Den 7. juli 2021 vil gå over i FNs 76 års lange historie som en historisk dag – for første gang har det internationale organ fordømt antisemitisk motiveret terror og misbrug af sociale medier til rekruttering af terrorister.

FN fordømte også terrorgruppers brug af civile som menneskelige skjolde – en velkendt Hamas & Hizbollah-strategi, skriver den israelske netavis Yediot Ahronot.

FN’s generalforsamling (UNGA) vedtog resolutionen fra Global Counter-Terrorism Strategy (GCTS). GCTS blev godkendt i 2006 og gennemgås hvert andet år. Dokumentet prioriterer medlemslandenes strategi i kampen mod terror.

Læs MIFFs artikler om FN HER.

Vedtagelse terrorbekæmpelsespositionerne skete efter diplomatisk pres fra den israelske delegation, ledet af ambassadør Gilad Erdan, som blandt andet Twettede at han hilste beslutningen velkommen og var “glad for at den diplomatiske indsats, vi ledede, bar frugt” mere end en måned efter seneste Gaza-krig mellem terrorgruppen Hamas og Israel.

Læs MIFFs tidligere artikler om Gilad Erdans kamp for Israel i FN HER.

– Terrorister må ikke have adgang til at bruge skoler, private hjem og hospitaler til at beskytte deres morderiske aktiviteter, sagde Erdan i FN efter vedtagelsen af resolutionen.

– Terror er terror er terror og bør aldrig kunne bortforklares, retfærdiggøres eller undskyldes. Ligegyldigt hvad, understregede Erdan.

FNs afstemning om GCTS-resolutionen var en del af FNs Counter-Terrorism Week, som oprindeligt var planlagt til at finde sted sidste sommer, men grundet Corona-krisen blev udsat til juni 2021.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsraels ambassadør svarer igen på anti-israelsk propaganda fra danske NGO’er
Næste artikelAntizionisme er en af de farligste og virale former for moderne jødehad
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise