Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

FN har for første gang fordømt terror rettet mod jøder

FN blev oprettet i 1945 og er med årene blevet et anti-israelsk organ som har vedtaget flere resolutioner mod Israel end noget andet land. (Foto: Wikimedia Commons)
Den 7. juli 2021 vil gå over i FNs historie som historisk dag.Den 7. juli 2021 vil gå over i FNs 76 års lange historie som en historisk dag – for første gang har det internationale organ fordømt antisemitisk motiveret terror og misbrug af sociale medier til rekruttering af terrorister.

FN fordømte også terrorgruppers brug af civile som menneskelige skjolde – en velkendt Hamas & Hizbollah-strategi, skriver den israelske netavis Yediot Ahronot.

FN’s generalforsamling (UNGA) vedtog resolutionen fra Global Counter-Terrorism Strategy (GCTS). GCTS blev godkendt i 2006 og gennemgås hvert andet år. Dokumentet prioriterer medlemslandenes strategi i kampen mod terror.

Læs MIFFs artikler om FN HER.

Vedtagelse terrorbekæmpelsespositionerne skete efter diplomatisk pres fra den israelske delegation, ledet af ambassadør Gilad Erdan, som blandt andet Twettede at han hilste beslutningen velkommen og var “glad for at den diplomatiske indsats, vi ledede, bar frugt” mere end en måned efter seneste Gaza-krig mellem terrorgruppen Hamas og Israel.

Læs MIFFs tidligere artikler om Gilad Erdans kamp for Israel i FN HER.

– Terrorister må ikke have adgang til at bruge skoler, private hjem og hospitaler til at beskytte deres morderiske aktiviteter, sagde Erdan i FN efter vedtagelsen af resolutionen.

– Terror er terror er terror og bør aldrig kunne bortforklares, retfærdiggøres eller undskyldes. Ligegyldigt hvad, understregede Erdan.

FNs afstemning om GCTS-resolutionen var en del af FNs Counter-Terrorism Week, som oprindeligt var planlagt til at finde sted sidste sommer, men grundet Corona-krisen blev udsat til juni 2021.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem