Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Gilad Erdan til FN: – Verden må bekæmpe antisemitisme og truslen fra Iran som den bekæmper Corona

Israels ambassadør i FN og USA advarede mod stigende antisemitisme og truslen mod Israel fra Iran under den internationale Holocaust-mindedag 27. januar 2021. (Skærmdump: YouTube)
- På samme måde som verden bekæmper Corona, skal den også udrydde alle former for antisemitisme, siger Israels ambassadør i FN og USA.

Israels ambassadør i FN og USA, Gilad Erdan talte under den internationale Holcuast-mindedag den 27. januar. Her advarede ambassadøren om at antisemitisme stiger verden over og at Corona-krisen har forværret problemet. Ambassadøren bad verdens lederne om ikke at se passivt til mens det jødiske folk og den eneste jødiske stat i verden trues på deres eksistens af Iran, skriver avisen Jerusalem Post.

Læs også MIFFs artikel: Seneste rapport fra Israels ministerium for diaspora-anliggender advarer mod at blodanklager fra Middelalderen rettet mod jøder er med til at øge antisemitisme verden over i 2021.

Ved Holocaust-mindedagen deltog også FNs generalsekretær Antonio Guterres, kansler Angela Merkel, UNESCOs generaldirektør Audrey Azoulay, Holocaust-overlevende Dr. Irene Butter og andre.

Erdan sagde at Corona-krisen “har forårsaget en genopblussen af ​​antisemitisme, en virus som er meget mere dødelig og farligere end den virus som hærger verden nu.”

“Dagens konspirationsteorier bygger på blodanklager og angreb mod jøder og Israel. Jøders sikkerhed overalt i verden er truet både personligt og på sociale medier.” Erdan bemærkede også at lektien fra Holocaust ikke er lært og at antisemitisme fortsætter med at sprede sig både i dens gamle former og i nye mutationer, for at delegitimere den eneste eneste jødiske stat i verden.

Erdan understregede at vi alle skal lære af fortidens tragedier som allerede truer nutiden for at beskytte vores fremtid: ”det tyranniske iranske regime fremmer Holocaust-benægtelse og siger åbent at de vil udslette den eneste jødiske stat i verden. Alligevel ser verden endnu en gang passivt til mens det jødiske folk trues af et folkedrabsregime.”

Se Erdans tale her:

Erdan tilføjede, “På denne vigtige dag skal det internationale samfund forpligte sig til at slutte sig Israel i indsatsen. På samme måde som verden bekæmper Corona, skal den også udrydde alle former for antisemitisme.”

Merkel sagde i sine bemærkninger, at hun er “dybt skamfuld over Shoah [Holocaust] og forræderiet mod alle civiliserede værdier begået under det nationalistisk-socialistiske regime. Det er og bliver Tysklands evige ansvar at huske hvad der skete og mindes ofrene. Vi må aldrig glemme ofrene og deres skæbne.”

Guterres sagde, “efter i årtier at have levet i skyggen, er nynazister og deres ideer nu kommet frem i lyset og har endda vundet respekt. I nogle lande høres deres budskaber og ideologi i debatter mellem mainstream politiske partier. I andre lande har de infiltreret politiet og statens sikkerhedstjenester.”

FN’s generalsekretær afsluttede sine bemærkninger med at understrege, at “vi sammen hurtigst muligt må styrke vores fælles indsats mod den fare som de udgør.”

Læs mere om hvordan blandt andet Corona-krisen har bidraget til at blodanklager rettet mod jøder helt tilbage fra Middelalderens popper op igen…

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem