Search
Lara Kollab har mistet sin licens til arbejde som læge efter hun spøgte med at give jødiske patienter forkert medicin. (Foto: Facebook)

Antisemitisk læge som truede med at give jøder forkert medicin har mistet sin licens

Lara Kollab postede i flere år antisemitisk indhold på sociale medier.

En læge i byen Ohoi i USA har mistet sin licens efter hun truede med at give jødiske patienter «forkert medicin», skriver avisen Israel Hayom.

Lara Kollab, som er uddannet i osteopaltisk medicin, mistede i 2019 sit arbejde på en klinik i Cleveland, efter det kom frem at hun igennem flere år havde postet antisemitisk indhold på det sociale medie Twitter. Hun opfordrede gentangende gange sine følgere til at «ødelægge jødernes hjem». I tillæg bad hun arabiske lande om at forenes om at «ødelægge terror nazist-staten Israel».

I den mest urovækkende opslag spøgte hun med at give jødiske patienter forkert medicin med vilje. «Jeg vil med vilje give alle yahood [jøder] forkert medicin», skrev hun på Twitter. Det skabte stærke reaktioner da sagen først blev offentligt kendt.

Mandag den 24. august blev Kollab tvunget til at indlevere sin licens, efter den blev inddraget af sundhedstilsynet i den amerikanske delstat.

Kollab har efterfølgende beklaget sine kommentarer og skrev «de tingene jeg skrev repræsenterer ikke hvem jeg er» i et brev til sundhedsmyndighederne – det hjalp ikke. Myndighederne mente ikke hun var værdig til at arbejde som læge.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp