Europas ældste jødiske begravelsesplads udsat for hærværk

Hærværket fandt sted torsdag. Begravelsespladsen er beordret lukket i en uge.
Den jødiske begravelsesplads i byen Womrs i Tyskland er en af Europas ældste. (Foto: @AdmasKodesh)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Mindst 50 gravsten på den jødiske begravelsesplads fra middelalderen i den tyske by Worms er blevet overmalet med maling, udtaler byen i en erklæring. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Hærværket fandt sted torsdag – nu er begravelsespladsen blevet lukket i en uge.

Der er omkring 2.500 grave på begravelsespladsen som kaldes Heiliger Sand (helligt sand). Nogle af gravene dateres tilbage til midten af 1100-tallet. Blandt de vandaliserede grave er Rabbi Meir fra Rothenburgs grav (kendt som Maharam som er hebraisk forkortelse af “Maharam fra Rothenburg, vores lærer, Rabbi Meir”) en fremtrædende rabbiner, der døde i 1293.

Ifølge byens hjemmeside menes hærværket ikke at være politik motiveret eller antisemitisme.

Eksperter undersøger nu hvordan malingen kan fjernes og gravstenene kan restaureres.

– Vi ved endnu ikke hvilken type maling er brugt eller hvordan vi kan fjerne den uden at beskadige de værdifulde gravsten. Ifølge den første undersøgelse er hærværket gået udover de vigtigste gravsten i den middelalderlige del af begravelsespladsen – gravstene er meget skrøbelige grundet deres alder, sagde byens borgmester Hans-Joachim Kosubek i en erklæring.

I erklæringen kaldte borgmesteren desuden hærværket for et “slag i ansigtet” på byen.

Begravelsespladsen spillede også en central rolle da byerne Worms, Speyer og Mainz blev placeret på UNESCO’s liste over verdensarvsområder.

Begravelsespladsen tiltrækker tusindvis af jødiske besøgende hvert år.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMagen David Adom tester hurtig Corona-test
Næste artikelNy Corona-rekord i Israel
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise