Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Europas ældste jødiske begravelsesplads udsat for hærværk

Den jødiske begravelsesplads i byen Womrs i Tyskland er en af Europas ældste. (Foto: @AdmasKodesh)
Hærværket fandt sted torsdag. Begravelsespladsen er beordret lukket i en uge.

Mindst 50 gravsten på den jødiske begravelsesplads fra middelalderen i den tyske by Worms er blevet overmalet med maling, udtaler byen i en erklæring. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Hærværket fandt sted torsdag – nu er begravelsespladsen blevet lukket i en uge.

Der er omkring 2.500 grave på begravelsespladsen som kaldes Heiliger Sand (helligt sand). Nogle af gravene dateres tilbage til midten af 1100-tallet. Blandt de vandaliserede grave er Rabbi Meir fra Rothenburgs grav (kendt som Maharam som er hebraisk forkortelse af “Maharam fra Rothenburg, vores lærer, Rabbi Meir”) en fremtrædende rabbiner, der døde i 1293.

Ifølge byens hjemmeside menes hærværket ikke at være politik motiveret eller antisemitisme.

Eksperter undersøger nu hvordan malingen kan fjernes og gravstenene kan restaureres.

– Vi ved endnu ikke hvilken type maling er brugt eller hvordan vi kan fjerne den uden at beskadige de værdifulde gravsten. Ifølge den første undersøgelse er hærværket gået udover de vigtigste gravsten i den middelalderlige del af begravelsespladsen – gravstene er meget skrøbelige grundet deres alder, sagde byens borgmester Hans-Joachim Kosubek i en erklæring.

I erklæringen kaldte borgmesteren desuden hærværket for et “slag i ansigtet” på byen.

Begravelsespladsen spillede også en central rolle da byerne Worms, Speyer og Mainz blev placeret på UNESCO’s liste over verdensarvsområder.

Begravelsespladsen tiltrækker tusindvis af jødiske besøgende hvert år.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem