Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Overrabbiner: – Antisemitisme har slået rod i det britiske Arbejderpartiet

Den britiske overrabbiner Ephraim Mirvis går hårdt mod hårdt over for Labour og partileder Jeremy Corbyn. (Foto: Flickr)
Overrabbiner Ephraim Mirvis mener, det vil være en katastrofe, hvis Jeremy Corbyn bliver premierminister.

Den britiske overrabbiner Ephraim Mirvis går ud og advarer om, at “nationens sjæl står på spil” ved valget i Storbrittanien den 12. december. Overrabbineren mener, at antisemitisme har slået rod i det britiske arbejderparti (Labour) og er “sanktioneret helt fra toppen”.

Udspillet fra Mirvis offentliggøres i en kronik i tirsdagens udgave af den britiske avis The Times. Mirvis skriver, at “de britiske jøder bliver grebet af frygt” for, at Arbejderpartiets leder Jeremy Corbyn bliver premierminister efter valget.

Corbyn, der længe har kæmpet for palæstinensernes sag og kaldt terrorgrupper som Hamas og Hizbollah “venner”, kritiseres af sine egne partimedlemmer, politiske rivaler og jødiske ledere for ikke at have behandlet antisemitisme i partiet. Over 100 sager om antisemitisme behandles nu internt i partiet. Derudover er flere tusinde andre hændelser rapporteret, men forbliver uopklarede.

”Det mest almindelige spørgsmål, jeg stilles i øjeblikket, er: Hvad vil der ske med jøder og jødedom i Storbritannien, hvis Arbejderpartiet danner den næste regering? Denne frygt er berettiget,” skriver Mirvis i kronikken.

Det er meget usædvanligt for en rabbiner at blande sig i politik, men Mirvis synes antisemitismen i det britiske arbejderparti er så alvorlig, at han har gjort en undtagelse. Overrabbineren mener, at det job, partiet og partiledelsen har gjort for at stoppe antisemitisme internt, har været “totalt utilstrækkelig”.

”Det er en fejltagelse at se dette som et menneskeligt problem snarere end et politisk problem. Det er et kulturelt problem. Det er et ledelsesproblem. En ny gift – sanktioneret fra toppen – har slået rod i Arbejderpartiet,” skriver han.

En talsmand for Arbejderpartiet afviser, at de tager let på antisemitisme i partiet, og hævder Corbyn har bekæmpet antisemitisme hele sit liv.

– En Arbejerparti-regering vil garantere sikkerhed for det jødiske samfund, forsvare og støtte den jødiske livsstil og bekæmpe stigende antisemitisme i vores eget land og i hele Europa, fortalte personen til avisen.

Ærkebiskop Justin Welby mener, at overrabbinerens indlæg burde være en wake-up call i fohold til usikkerheden og frygten, som mange britiske jøder føler.

”Alle borgere i vores land har krav på at føle sig trygge. De skal være i stand til at leve i henhold til deres egen tro og frit udtrykke deres kultur og tro. Som kirke er vi meget bevidste om vores egen historie i forhold til antisemitisme. Ingen af ​​os har råd til at være selvtilfredse. Når man udtrykker bekymring over antisemitisme, kræver det også, at bekymringen følges op af synlig handling,” skriver Welby, der også er lederen af ​​den anglikanske kirke.

Der bor omkring 300.000 jøder i Storbritannien. En meningsmåling offentliggjort tidligere i november viste, at 87 procent af de britiske jøder mener, at Corbyn er en antisemit. Næsten 50 procent af landets jøder siger, at de “seriøst overvejer at emigrere fra Storbritannien”, hvis Corbyn bliver premierminister. 90 procent af de britiske jøder, der historisk ofte har stemt Labour, siger, at de ikke vil stemme på Corbyn, skriver den israelske avis Israel Hayom.

Lord Jonathan Sacks, der var den britiske overrabbiner før Mivris, er også gået hårdt mod hårdt over for Corbyn, som han omtaler som en farlig antisemit.

Labours statsministerkandidat Jeremy Corbyn kan ikke akkurat kalles en Israel-venn. (Foto: Chatham House)
Britiske jøder er meget bange for, at Jeremy Corbyn bliver premierminister i Storbritannien. (Foto: Chatham House)Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem