Flemming Møldrup: -Det er ikke forkert af mig at have en israelsk baggrund. Og holde af den.

For nyligt lagde Flemming Møldrup feriebilleder fra Tel Aviv op på Instagram - reaktionerne er rystende.
Flemming Møldrup (Foto: Politikens Forlag)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Flemming Møldrup er tv-vært og forfatter. Møldrups mor er dansk og hans afdøde far var israeler med marokkanske rødder. Drab på jøder i Marokko i 1950’erne, havde tvunget Møldrups farfar og farmor til at flygte fra landet med 9 børn, lidt kontanter og en kuffert, skriver Møldrup i Kristeligt Dagblad.

“Jeg har været i Israel mange gange. Det betyder noget for mig at komme der. Min far ligger begravet der. Jeg har mange minder om min far og mig der. Jeg sprang ud som voksen der. Jeg hørte til der. Eller jeg hører også til der, skriver Møldrup.

For nyligt var Møldrup i Tel Aviv og som en helt naturlig ting, lagde han et billede fra turen op på sin Instagram-konto. Møldrup fandt hurtigt ud af at kommentarerne på billedet af en Bauhaus bygning i Tel Aviv, hverken drejede sig om billedets kvalitet eller bygningens arkitektoniske udtryk.

Møldrup forklarer at han hverken ønsker at diskutere politik eller tage ansvar for israelsk politik på sin Instagram profil. Derfor slettede han den første ”BOYKOT ISRAEL!!!” kommentar. Men, de ubehagelige kommentarer fortsatte: ”Boykot Israel, uskyldige mennesker bliver drevet ud af deres hjem med magt, det er det, du støtter op om.”, ”SMOVS!!!”.

Smovs er et skældsord – et øgenavn brugt nedsættende mod jøder. Ordet blev allerede brugt før nazisterne tog det i brug. Det menes at ordet stammer fra hebraisk. På tysk blev det til smus, schmaus, smaus og smovs. Det betyder tom snak eller profit. Ordet har desværre også haft en voldsom historisk betydning for det jødiske folk:

“Faktisk er en af de uværdige og vanvittige grundmyter om jøderne, at de var optaget af at skabe profit i modsætning til de kristne, der jo i eget spejl var næstekærlige. Så smovserne var, ifølge den onde myte, profitbegærlige, ordtomme og det vil sige mennesker, der lokkede. Tænk, hvad disse forfærdelige historier har hjemkaldt over jøder og jødisk kultur.”, skriver Kristeligt dagblad.

Gad vide om dem som har kommenteret Møldrups uskyldige feriebillede fra Tel Aviv på Instagram med “smovs” er klar over, hvor nedsættende og negativt ladet udtrykket egentlig er? Er de mon klar over de historiske konsekvenser ordet har haft for det jødiske folk? Uanset så er det antisemitisme af værste skuffe! Tænk, at vi i dagens Danmark skal opleve den slags – det er uacceptabelt.

I MIFF er vi glade for at Møldrup har sagt fra og er stået frem i medierne. Antisemitisme er aldrig acceptabel og må ikke tolereres!
(du kan læse flere af MIFFs artikler om antisemitisme og BDS her).

Det kan ikke siges bedre end med Møldrups egne ord:
“Det er ikke forkert af mig at have en israelsk baggrund. Og holde af den. Det er heller ikke forkert af mig at være på tv. Det bliver jeg ikke en idiot af. Eller et homosvin. Eller en hjernedød spasser af. Sådan en effekt har tv ikke på dem, der er inde i det.”

“Hvad nu, hvis du betragtede vores udveksling på sociale medier som en middag hjemme hos mig? Så ville du ikke sidde og råbe grimme ting ind i hovedet på mig. Nej, du ville opføre dig ordentligt. Du ville lytte til min historie om min far og om min relation til Israel. Du ville forstå, at jeg også ser skyggesider ved Israel, og vi ville have en interessant samtale og i bedste fald gøre hinandens verden større.”

Antisemitisme og had mod jøder og Israel forsvinder ikke, hvis vi ikke står sammen om at bekæmpe det.Meld dig ind i MIFF og vær med til at stå op for Israels ret til at være et nationalt hjemland for det jødiske folk – klik her og bliv medlem. Gratis medlemskab året ud.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNetanyahu lover midler til at bekæmpe voldsbølgen i de israelske-arabiske byer
Næste artikel– Hvordan forklare du en fireårig, at der er folk som vil jøderne ondt?
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise