Israelere overfaldet af arabere i Polen

Gerningsmændene råbte efter sigende "frit Palæstina", før de angreb israelerne.
En gruppe israelske udvekslingsstuderende blev angrebet af en gruppe arabere i Polen. (Illustrationfoto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En gruppe israelske studerende, der studerede i Polen, blev overfaldet lørdag den 7. september af en gruppe arabere i den polske hovedstad Warszawa. To af israelerne havnede på hospitalet. En fik en brækket næse, skriver Jerusalem Post.

Israelerne, der er udvekslingsstuderende fra University of Rishon Lezion, var på vej hjem fra en natklub, da de blev opsøgt af en bande, der spekulerede på, om de var israelere. Banden, der identificerede sig som arabere fra Qatar, skulle være begyndt at råbe “fri Palæstina”, “fri Gaza” og “til helvede med Israel” til de israelske studerende. Da de bekræftede, at de var fra Israel, blev de overfaldet.

Sådan så israelske Yotam Kashpizky ud, efter at han og flere af hans venner blev overfaldet af en gruppe arabere. (Foto: Privat)

Yotam Kashpizky blev ramt i ansigtet og besvimede. Han mener, at gerningsmændene brugte kojern, et våben beregnet til slag, på grund af de største skader, han pådrog sig i ansigtet. Fotos, der er sendt af broren på Facebook, viser, at Kashpizky har et blodig ansigt og næse og et lukket øje.

Voldsofferet kalder angrebet en “terrorhændelse baseret på nationalistiske motiver”. Han er meget kritisk over for både afslappede forbipasserende og vagter uden for natklubben, der angiveligt ikke gjorde noget for at hjælpe israelerne.

Angrebet er rapporteret, og sagen undersøges nu af det polske politi. Kashpizky siger, at han vil vende tilbage til Israel efter overfaldet. Det polske udenrigsministerium har fordømt angrebet på de israelske studerende.

זה יותם אחי התאום. הוא הותקף בוורשה על רק לאומני.ברק קשפיצקי כתב:יותם הוא סטודנט למשפטים שנסע כחלק ממשלחת של…

Publisert av 0404 Søndag 8. september 2019
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelDen nye terrortrussel mod Israels nordlige og sydlige grænse
Næste artikelPro-iransk milits i Syrien har affyret raketter mod Israel
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise