Giver 40 millioner svenske kroner til at beskytte jøderne i Malmø

Hvert år udsættes den jødiske befolkning for snesevis af antisemitiske hændelser.

To privatpersoner har doneret 40 millioner svenske kroner til at sikre jøderne og synagogen i Malmø. (Foto: Wikipedia)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

To filantroper har doneret 40 millioner svenske kroner til at beskytte jøderne i den svenske by Malmø. Lennart Blecher, som er jødisk, og Dan Olofsson, som ikke er, besluttede at donere pengene for at “skabe noget håb hos den jødiske befolkning”.

-Selvom politikerne ikke gør noget, skal de føle, at der er mennesker, der er villige til at stå op for dem, fortæller Olofsson, til bladet Dagens Nyheter.

Donationen kommer samtidig med, at den svenske regering forbereder en international konference i Malmø om bekæmpelse af antisemitisme. Det er også planen at der skal åbne et holocaust-museum i den svenske by.

Malmø er en by, hvor en tredjedel af indbyggerne kommer fra muslimske lande, byen har en jødisk befolkning på flere hundrede. Hvert år udsættes de for snesevis af antisemitiske hændelser.

Under årets 1. maj optog i byen, råbte tilhængere af partiet Socialdemokraterne, at de skulle “knuse zionismen”. Malmøs tidligere borgmester ledede processionen. Hændelsen førte til fordømmelse fra det jødiske miljø i byen. Statsminister Stefan Lofven fordømte også det som skete d. 1 maj.

Kommentator Sofia Nerbrand mener, at det er forkert at private personer må betale for jødernes sikkerhed i Malmø. Hun mener, at det bør være det offentliges ansvar.


“Det er urimeligt, at medlemmer af det jødiske samfund skal finansiere deres sikkerhed for at beskytte sig mod angreb. Det er en grundlæggende opgave for staten og kommunen,” skriver hun i avisen.

Tidligere artikelVil give palæstinenserne over 50 milliarder dollar
Næste artikelHamas advarer: Våbenhvilen i fare efter Israel har stoppet brændstofforsyning som reaktion på ildballon-angreb
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)