Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Giver 40 millioner svenske kroner til at beskytte jøderne i Malmø

To privatpersoner har doneret 40 millioner svenske kroner til at sikre jøderne og synagogen i Malmø. (Foto: Wikipedia)
Hvert år udsættes den jødiske befolkning for snesevis af antisemitiske hændelser.

To filantroper har doneret 40 millioner svenske kroner til at beskytte jøderne i den svenske by Malmø. Lennart Blecher, som er jødisk, og Dan Olofsson, som ikke er, besluttede at donere pengene for at “skabe noget håb hos den jødiske befolkning”.

-Selvom politikerne ikke gør noget, skal de føle, at der er mennesker, der er villige til at stå op for dem, fortæller Olofsson, til bladet Dagens Nyheter.

Donationen kommer samtidig med, at den svenske regering forbereder en international konference i Malmø om bekæmpelse af antisemitisme. Det er også planen at der skal åbne et holocaust-museum i den svenske by.

Malmø er en by, hvor en tredjedel af indbyggerne kommer fra muslimske lande, byen har en jødisk befolkning på flere hundrede. Hvert år udsættes de for snesevis af antisemitiske hændelser.

Under årets 1. maj optog i byen, råbte tilhængere af partiet Socialdemokraterne, at de skulle “knuse zionismen”. Malmøs tidligere borgmester ledede processionen. Hændelsen førte til fordømmelse fra det jødiske miljø i byen. Statsminister Stefan Lofven fordømte også det som skete d. 1 maj.

Kommentator Sofia Nerbrand mener, at det er forkert at private personer må betale for jødernes sikkerhed i Malmø. Hun mener, at det bør være det offentliges ansvar.


“Det er urimeligt, at medlemmer af det jødiske samfund skal finansiere deres sikkerhed for at beskytte sig mod angreb. Det er en grundlæggende opgave for staten og kommunen,” skriver hun i avisen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem