Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Elan Carr: Nødvendigt med bevæbnede vagter ved synagoger og jødiske centre

Elan Carr. (Foto: Skærmdump fra Facebook US/Dep. State)
Elan Carr: "Uanset hvilken ideologisk indpakning det har, så er had mod jøder stadig had mod jøder, og det skal vi bekæmpe,”.

“Uanset hvilken ideologisk indpakning det har, så er had mod jøder stadig had mod jøder, og det skal vi bekæmpe,” slår Elan Carr fast overfor Jerusalem Post.

USA’s særlige udsending for tilsyn med og bekæmpelse af antisemitisme, Elan Carr blev onsdag den 19. juni 2019 interviewet foran et publikum ved konferencen ‘Global Coalition 4 Israel’ i Jerusalem af chefredaktør Yaakov Katz fra Jerusalem Post.

Her slog han blandt andet til lyd for, at der placeres bevæbnede vagter ved hver synagoge, jødisk skole og jødisk center i hele USA.

Elan Carr blev udnævnt til posten som særlig udsending af USA’s præsident Donald Trump tidligere i år, efter at posten har været ubesat, siden præsidenten tiltrådte embedet i 2017. Carr fortalte de forsamlede ved konferencen, at præsidenten er fast besluttet på at bekæmpe antisemitisme i både USA og i resten af verden.

Ifølge Elan Carr kommer den antisemitiske trussel i USA og i resten af verden fra både en racistisk højrefløj og en antisemitisk venstrefløj, og begge udgør en fare.

“Vi må gøre det til en fælles kamp. Ethvert anstændigt menneske – jøde og ikke-jøde – må gøre fælles front. Uanset hvilken ideologisk indpakning det har, så er had mod jøder stadig had mod jøder, og det vil vi bekæmpe. Det skal være vores fælles budskab til omverdenen,” sagde Elan Carr, som kaldte BDS bevægelsen for entydig antisemitisk og en af de mest bekymrende tendenser I USA. BDS har ikke mindst vundet indpas blandt studerende på landets universiteter.

MIFF har skrevet flere artikler om ’Boycott, Divestment and Sanctions’ (BDS), som du kan læse her.

“Det er en fuldkommen og usminket antisemitisk tendens rettet imod jødiske og pro-israelske studerende, og hvad der især er bekymrende er, at det er i fremmarch,” sagde Elan Carr.


Antisemitisme i Europa
Omkring den stigende antisemitisme i Europa fortalte Carr, at han er i kontakt med flere regeringer og europæiske embedsmænd på området.

Han betragter det som en sejr, at den tyske Bundestag stemte for at erklære BDS for antisemitisk, og at det polske parlament undlod at vedtage en lov, der ellers ville betyde, at landet ikke ville yde kompensationer for fejl begået i krigstid.

Men Elan Carr var ikke kun optimistisk omkring de problemer, der i dag plager mange lande i Europa.

“Hvidvasker de deres historie? Lader de krigsforbrydere genopstå for at give dem hyldest? Det er diskussioner jeg har haft, og jeg har klart sagt, at det er uacceptabelt. Jeg er forhåbningsfuld og tror, at vi kan vende den slags til det bedre i disse lande,” sagde Carr.

I interviewet fortalte han også om det mest foruroligende møde, han havde haft, siden han tiltrådte sit embede i februar. Det var med et britisk parlamentsmedlem, som havde valgt at forlade Labour på grund af antisemitiske holdninger i partiet.

“Hun fortalte, at det antisemitiske fænomen, som hun oplevede i England, havde sin oprindelse rundt om på universiteterne,” ifølge Carr. “Og vi foretog os ingenting, fordi det kun var studerende. Så fandt det indpas i Labour, og vi foretog os ingenting, fordi det kun var ude på den yderste venstrefløj. I dag har de vundet, og vi har tabt, og jeg har ikke længere et politisk parti,” husker Elan Carr samtalen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem