Rabbiner, Jonathan Sacks viser i videoen hvordan antisemitismen har udviklet sig gennem historien. (Foto: YouTube)

Er antizionisme den nye antisemitisme?

Antizionisme er lige så giftig som den gamle antisemitisme, siger Jonathan Sacks.

Den britiske rabbiner og filosof, Jonathan Sacks har produceret en video hvor han taler om forbindelsen mellem jødedommen og Israel. I videoen viser Sacks hvordan antisemitismen har udviklet sig gennem historien. I middelalderen var jøder hadet for deres religion, i 18-tallet og 19-tallet var de hadet for deres etnicitet og i dag er de hadet for deres nationalstat – Israel.

– Antizionisme, at nægte jødernes ret til deres eneste kollektive hjem, ved fejlagtig fremstilling af jødedommen, er den nye antisemitisme. Den er lige så giftig og farlig som den gamle antisemitisme, siger Sacks i videoen.


Se også Sacks hjemmeside her.

Her kan du se hele hans præsentation:

Her kan du læse teksten (“transcript”) til video’en (på engelsk). Brug den evt. som undertekst mens du ser filmen. Linket fører faktisk til yderligere to video’er om temaet – også med teksterne.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp