Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Er antizionisme den nye antisemitisme?

Rabbiner, Jonathan Sacks viser i videoen hvordan antisemitismen har udviklet sig gennem historien. (Foto: YouTube)
Antizionisme er lige så giftig som den gamle antisemitisme, siger Jonathan Sacks.

Den britiske rabbiner og filosof, Jonathan Sacks har produceret en video hvor han taler om forbindelsen mellem jødedommen og Israel. I videoen viser Sacks hvordan antisemitismen har udviklet sig gennem historien. I middelalderen var jøder hadet for deres religion, i 18-tallet og 19-tallet var de hadet for deres etnicitet og i dag er de hadet for deres nationalstat – Israel.

– Antizionisme, at nægte jødernes ret til deres eneste kollektive hjem, ved fejlagtig fremstilling af jødedommen, er den nye antisemitisme. Den er lige så giftig og farlig som den gamle antisemitisme, siger Sacks i videoen.


Se også Sacks hjemmeside her.

Her kan du se hele hans præsentation:

Her kan du læse teksten (“transcript”) til video’en (på engelsk). Brug den evt. som undertekst mens du ser filmen. Linket fører faktisk til yderligere to video’er om temaet – også med teksterne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem