Demonstranter med Hamas flag ved Tempelbjerget. (Foto: screendump fra Jerusalem Posts internet-TV)

– Hvorfor antizionisme er mere dødelig end antisemitisme

Antizionisme er ikke bare antisemitisme, det er på mange måder værre, argumenterer David Suissa.

– Jeg bliver altid mistænksom når jeg hører nogen sige at de «stærkt støtter Israels ret til at eksistere». Ja, tak. Jeg støtter også stærkt din ret til at eksistere, indleder David Suissa lakonisk.

– Spørgsmålet er hvordan Israels ret til at eksistere i det hele taget kom op, fortsætter han.

– Vi hører aldrig om Syriens ret til at eksistere, eller Libyens ret til at eksistere eller Sudans ret til at eksistere eller Yemens ret til at eksistere. Et land kan gennemføre folkemord mod sin egen befolkning eller påføre dem de værste humanitære katastrofer, og ingen tager spørgsmålet om «ret til at eksistere» op. Så hvorfor tales der sådan om Israel?


«Her er min teori: Hvis du hader jøder så meget at du ønsker at undergrave deres eksistens, er din bedste strategi at gå efter Israel. Jødehadere ved at de ikke kan starte en bevægelse for at udrydde jøder, så de gør det næstbedste: De forsøger på luskede måder at undergrave verdens eneste jødiske stat.»

I en kommentarartikel i den højreorienterede israelske avis Israel Hayom argumenterer David Suissa for at antizionisme er mere dødelig end antisemitisme.

Han mener at bag de forskellige kampagner mod Israel, havdend det er boykot eller militære terrorangreb, ligger en afvisning af jøderne som folk. Jøder bliver måske accepteret som en religiøs minoritet, men antizionister ser det som en provokation at det jødiske folk optager plads på den internationale arena.

– Antisemitisme kredser rundt om én følelse: had. Antizionisme kredser rundt om én handling: udryddelse, skriver Suissa. Kommentatoren blev født i Marokko, voksede op i Montreal og bor nu i Californien med sine fem børn. Han er leder af Jewish Journal.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp