Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Politiets Sikkerhedstjeneste i Berlin kategoriserer Israel-boykot under den rette overskrift: Antisemitisme

Udsnit af forsiden til Årsrapporten fra  Verfassungsschutz Berlin.​
Udsnit af forsiden til Årsrapporten fra Verfassungsschutz Berlin.​
En del af BDS-bevægelsen stiller spørgsmålstegn ved Israels eksistens og ser på hele statsdannelsen som racistisk, skriver ”Verfassungsschutz Berlin” (svarer til Politiets Efterretningstjeneste i Danmark)
Verfassungsschutz er ”Tysklands føderale og statslige sikkerhedstjeneste for indenrigspolitisk overvågning”. Mange af deres opgaver bliver i Norge udført af Politiets sikkerhedstjeneste (PST) – og i Danmark af Politiets Efterretningstjeneste (PET).​
I august offentliggjorde Berlin-afdelingen af Verfasseungsschutz sin årsrapport for 2017.​
Her bliver antisemitismen i den tyske hovedstad drøftet i et omfattende kapitel på 19 sider. Allerede på første side (side 178 i rapporten) bliver BDS-kampagnen mod Israel nævnt som et eksempel på jødehad.​
– BDS står for boykot, tilbagetrækning af investeringer (divestment) og sanktioner, og forsøger på en kulturel, økonomisk og politisk isolation af Israel, forklarer Verfassungsschutz.
– Med sit krav om en uindskrænket “tilbagevendelsesret” for palæstinenserne, og med sin sammenligning af Israel med det sydafrikanske apartheid-regime, stiller dele af BDS spørgsmålstegn ved eksistensberettigelsen af Israel og stempler hele Israel som racistisk, skriver sikkerhedstjenesten.​
– At stemple Israel som en ”apartheidstat” eller at sammenligne Israel med nazi-Tyskland er bare to eksempler på antisemitiske argumentationsmønstre, skriver Verfassungsschutz i sin konklusion.​
Sikkerhedstjenesten skildrer antisemitismen som forekommer både blandt islamister og blandt venstre- og højre ekstremister i den tyske hovedstad. De skriver at der er en gråzone mellem legitim kritik af Israels politik og antizionistisk antisemitisme, men slår fast, at de verbale angreb mod staten Israel som et kollektiv af jøder kan være antisemitisme. ​
– I kernen af den antisemitistiske agenda til islamisterne er uden undtagelse en de-legitimering af Israels ret til at eksistere. Alle islamistiske grupper opmuntrer til anvendelse af vold mod Israel og israelere og kæmper for at udrydde den jødiske stat, skriver Verfassungsschutz Berlin.
Sikkerhedstjenesten oplyser, at der i Salafist-moskeer i Berlin til stadighed opmuntres til voldelig jihad mod jøder i Israel og mod jøderne over resten af verden.​
– Antisemitismen eksisterer på den tyske venstrefløj i mange former, og den vil ofte være kamufleret af det de selv kalder antizionisme, skriver Verfassungsschutz Berlin. En venstre ekstremistisk gruppe, der kalder sig for Jugendwiederstand Berlin, demonstrerede sammen med Hamas og Hizbollah mod USAs anerkendelse af Jerusalem som sraels hovedstad .​
Antisemitismen er ikke kun et angreb på jødiske kvinder og mænd eller på staten Israel, men er et angreb på hele den fri demokratiske verden og dennes værdier, afslutter Verfassungsschutz Berlin.​
I december 2016 vedtog landsmødet i Det Kristendemokratiske parti i Tyskland (CDU) en resolution imod boykot bevægelsen mod Israel (artikel på norsk).​
– Dem der i dag, under BDS-bevægelsens banner, opfordrer til boykot af israelske varer og tjenesteydelser, taler samme sprog, som dem der førhen opfordrede til boykot af jøder.​ Det er simpelthen ikke andet end grov antisemitisme, erklærede CDU.​
Kilder og noter
Oprindeligt udgivet som “PST i Berlin plasserer Israel-boikott under riktig overskrift: Antisemittisme” på miff.no den 5. september 2018. Oversat af Inger Irene Hansen, den 5. september 2018. ​

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem