Politiets Sikkerhedstjeneste i Berlin kategoriserer Israel-boykot under den rette overskrift: Antisemitisme

En del af BDS-bevægelsen stiller spørgsmålstegn ved Israels eksistens og ser på hele statsdannelsen som racistisk, skriver ”Verfassungsschutz Berlin” (svarer til Politiets Efterretningstjeneste i Danmark)
Udsnit af forsiden til Årsrapporten fra  Verfassungsschutz Berlin.​
Udsnit af forsiden til Årsrapporten fra  Verfassungsschutz Berlin.​
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).
Verfassungsschutz er ”Tysklands føderale og statslige sikkerhedstjeneste for indenrigspolitisk overvågning”. Mange af deres opgaver bliver i Norge udført af Politiets sikkerhedstjeneste (PST) – og i Danmark af Politiets Efterretningstjeneste (PET).​
I august offentliggjorde Berlin-afdelingen af Verfasseungsschutz sin årsrapport for 2017.​
Her bliver antisemitismen i den tyske hovedstad drøftet i et omfattende kapitel på 19 sider. Allerede på første side (side 178 i rapporten) bliver BDS-kampagnen mod Israel nævnt som et eksempel på jødehad.​
– BDS står for boykot, tilbagetrækning af investeringer (divestment) og sanktioner, og forsøger på en kulturel, økonomisk og politisk isolation af Israel, forklarer Verfassungsschutz.
– Med sit krav om en uindskrænket “tilbagevendelsesret” for palæstinenserne, og med sin sammenligning af Israel med det sydafrikanske apartheid-regime, stiller dele af BDS spørgsmålstegn ved eksistensberettigelsen af Israel og stempler hele Israel som racistisk, skriver sikkerhedstjenesten.​
– At stemple Israel som en ”apartheidstat” eller at sammenligne Israel med nazi-Tyskland er bare to eksempler på antisemitiske argumentationsmønstre, skriver Verfassungsschutz i sin konklusion.​
Sikkerhedstjenesten skildrer antisemitismen som forekommer både blandt islamister og blandt venstre- og højre ekstremister i den tyske hovedstad. De skriver at der er en gråzone mellem legitim kritik af Israels politik og antizionistisk antisemitisme, men slår fast, at de verbale angreb mod staten Israel som et kollektiv af jøder kan være antisemitisme. ​
– I kernen af den antisemitistiske agenda til islamisterne er uden undtagelse en de-legitimering af Israels ret til at eksistere. Alle islamistiske grupper opmuntrer til anvendelse af vold mod Israel og israelere og kæmper for at udrydde den jødiske stat, skriver Verfassungsschutz Berlin.
Sikkerhedstjenesten oplyser, at der i Salafist-moskeer i Berlin til stadighed opmuntres til voldelig jihad mod jøder i Israel og mod jøderne over resten af verden.​
– Antisemitismen eksisterer på den tyske venstrefløj i mange former, og den vil ofte være kamufleret af det de selv kalder antizionisme, skriver Verfassungsschutz Berlin. En venstre ekstremistisk gruppe, der kalder sig for Jugendwiederstand Berlin, demonstrerede sammen med Hamas og Hizbollah mod USAs anerkendelse af Jerusalem som sraels hovedstad .​
Antisemitismen er ikke kun et angreb på jødiske kvinder og mænd eller på staten Israel, men er et angreb på hele den fri demokratiske verden og dennes værdier, afslutter Verfassungsschutz Berlin.​
I december 2016 vedtog landsmødet i Det Kristendemokratiske parti i Tyskland (CDU) en resolution imod boykot bevægelsen mod Israel (artikel på norsk).​
– Dem der i dag, under BDS-bevægelsens banner, opfordrer til boykot af israelske varer og tjenesteydelser, taler samme sprog, som dem der førhen opfordrede til boykot af jøder.​ Det er simpelthen ikke andet end grov antisemitisme, erklærede CDU.​
Kilder og noter
Oprindeligt udgivet som “PST i Berlin plasserer Israel-boikott under riktig overskrift: Antisemittisme” på miff.no den 5. september 2018. Oversat af Inger Irene Hansen, den 5. september 2018. ​
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelKæmper for den gode sag i Europa
Næste artikelBoykot mod Israel – en moralsk glidebane, ikke det fredelige pressionsmiddel, man måske går og tror
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise