Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

I 2022 blev Emily bidt i benet for at bære en davidstjerne – i dag starter sagen i byretten

Det Jødiske Samfund: - Som jøde i Danmark skal man i dag passe mere på sig selv, end tidligere. Vi har fra Det Jødiske Samfunds side sagt, at for ikke at provokere skal man lade være med at vise jødiske symboler på gaden. (Foto: Paige Filloon, 5. januar 2010, flicker)
Emily: - Da hun ser min davidsstjerne, er det som om det slår fuldstændig klik for hende. Hun ændrer fuldstændig adfærd, begynder at råbe, at jeg skal dø og 'viva Hamas'.

MIFF har skrevet flere artikler om at den globale antisemitisme er steget eksplosivt efter 7. oktober-massakren mod Israel.

Også i Danmark har antisemitismen nået nye højder og danske jøder lever i en undtagelsestilstand.

Men Emily blev overfaldet før 7. oktober og hendes historie er et eksempel på, at antisemitisme i Danmark ikke er noget nyt.

Den 6. marts 2022 blev Emily overfaldet på Østerbro. Hvad var hendes forbrydelse? Emily er jøde og bar en halskæde om halsen med en davidstjerne.

Tandmærkerne på benet – et symbol på antisemitismen i Danmark, efter 26-årige Emily blev bidt af en fremmede kvinde, ringede hun 112 og måtte forklare at hun var blevet bidt af et menneske – ikke et dyr. Men for Emily er tandmærkerne så meget mere end et ar som minder hende om, hvad hun blev udsat for. Emily ser arret som et billede på antisemitismen i Danmark som kun bliver værre.

I dag starter retssagen hvor dommerne skal tage stilling til, om Emily blev udsat for en hadforbrydelse fordi hun er jøde.

Fra venindetur til chok, det hele startede en lørdag aften med en hyggelig venindetur på Østerbro. På et tidspunkt besluttede veninderne at tage en taxa videre ind til byen, men da Emily og hendes veninger ville stige ind i taxaen, blev de stoppet af en fremmede kvinde.

Emily fortæller: »Da hun ser min davidsstjerne, er det som om det slår fuldstændig klik for hende. Hun ændrer fuldstændig adfærd, begynder at råbe, at jeg skal dø og ‘viva Hamas’.«

Den fremmede kvinde forsøgte at kæmpe sig ind i taxaen, mens Emily og hendes veninder forsøgte at stoppe hende.

Emily tilføjer: »Til sidst får hun kastet sig ind i taxaen, hvor hun får fat i mit ben og bider til. Jeg forsøger at få hende væk ved at hive i hendes hår, men jo mere jeg hiver, des hårdere bider hun. Det er, som om hun har låst kæben om mit ben.«

Efter nogle minutter gav kvinden slip og forsvandt og Emily blødte. Hun fortæller: »Mine veninder er grædefærdige, og vi er alle i chok. Jeg er relativt rolig i situationen, fordi jeg er fast besluttet på at få fat i politiet, så jeg bider smerten i mig.«

Kvinden forsvandt før politiet nåede frem, på trods af smerte og chok, formåede Emily at få fat i kvindens navn og kunne politianmelde overfaldet. Politiet registrerede overfaldet som en hadforbrydelse.

I dag starter sagen i byretten i København, den tiltalte er en 29-årig kvinde som både står tiltalt for straffelovens paragraf om simpel vold og paragraffen om hadforbrydelser.

Jf. straffelovens paragraf om hadforbrydelser, kan straffen forhøjes ved en forbrydelse begået på baggrund af etnisk oprindelse eller tro

Den tiltalte nægter sig skyldig.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem