Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Det Jødiske Samfund i ny rapport: – Overvældende stigning i antisemitisme

Antisemitismen lever i bedste velgående - også i Danmark. (Illustrativt foto: https://www.flickr.com/photos/healinglight/)
Det Jødiske samfund opfordrer politikerne til at genoverveje indsatsen mod antisemitisme og se på undervisningsområdet for at modvirke polarisering og radikalisering og styrke den tolerance og åbenhed, der traditionelt har præget Danmark

MIFF har skrevet utallige artikler om stigende antisemitisme i Danmark. Siden 7. oktober-massakren mod Israel, har antisemitismen i Danmark nået nye højder. Formand for Det Jødiske Samfund (DJS), beskriver det som antisemitisme på steroider.

Her er DJS’s seneste rapport om had mod danske jøder:

Bekymrende tendens gør jøder ansvarlige for Israels politik

Overvældende stigning i antisemitisme.

Det Jødiske Samfund offentliggjorde torsdag sin rapport om antisemitiske hændelser i 2023. Der er registreret 121 antisemitiske hændelser i løbet af året – det højeste antal, siden man begyndte at registrere og offentliggøre resultaterne i 2012.

Hele rapporten med samtlige hændelser, teori og analyse af tendenser ligger tilgængelig på www.mosaiske.dk.

Tallene viser en overvældende stigning af indberetninger i perioden efter terrorangrebet mod Israel, den 7. oktober 2023. Der er tale om både hærværk, trusler og antisemitiske ytringer, hvor der i særlig grad har været en tendens til at holde danske jøder kollektivt ansvarlige for Israels politik. Det er en bekymrende tendens, og det er naturligvis antisemitisk, understreger formanden for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein.

”Uagtet hvad man måtte mene om konflikten mellem Israel og Hamas, er det åbenlyst urimeligt og antisemitisk at stille en befolkningsgruppe kollektivt til ansvar på grund af deres baggrund. Det gælder jøder, men det gælder selvfølgelig også herboende israelere og palæstinensere. Der er en bekymrende tendens til, at man ikke kan skille tingene ad. En tendens, der spreder sig fra sociale medier til gadeplan” siger Henri Goldstein, der kalder det særligt bekymrende, at børn og unge med jødisk baggrund bliver stillet til ansvar for Israels politik, hvilket udmønter sig ved tilråb, mobning og to tilfælde af dødstrusler mød børn og unge.

“Det er hjerteskærende, at konflikten bliver ført ind i danske skolegårde. Som voksne har vi et særligt ansvar for at være tydelige om, at det ikke er acceptabelt, og at skolen og andre uddannelsesinstitutioner skal være trygge for alle,” siger Henri Goldstein.

Han opfordrer politikerne til at genoverveje indsatsen mod antisemitisme og særligt se på undervisningsområdet for at modvirke polarisering og radikalisering og styrke den tolerance og åbenhed, som traditionelt har præget Danmark.

For spørgsmål til Det Jødiske Samfund kontakt kommunikationsansvarlig

Michael Rachlin, mra@mosaiske.dk

Det Jødiske Samfund – tidligere Mosaiske Trossamfund – er et bredt kulturelt og religiøst fællesskab for danske jøder.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem