Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

I nyt angreb anklager Amnesty Israel for “automatiseret apartheid”

Amnesty viser igen at de har mistet deres moralske kompas. (Foto: Prachatai, Amnesty_logo แอมเนสตี้ อินเตอร์เนชั่นแนล, 17. juni 2022, flickr)
Amnestys nye rapport viser hvor absurd propaganda-krigen mod Israel er.

Amnesty påstår at Israels brug af ansigtsgenkendelsesteknologi ved sikkerhedskontrolpunkter er ulovlig, “fragmenterer, adskiller og kontrollerer palæstinensere”, skriver de i New York Times. Det internationalt ankerkendte forskningsinstitut NGO Monitor gør i deres rapport opmærksom på, at Amnesty også retter deres boykot-Israel strategi mod virksomheder som leverer kameraudstyr til Israel.


Terroren er drivkraften bag beskyttelsesteknologi

I Amnestys angreb mod Israel, ignoreres terrorkrigen mod verdens eneste jødiske stat og deres behov for at beskytte deres befolkning mod den konstante terrortrussel. Det er netop den daglige terrortrussel mod Israel, som er drivkraften bag de teknologiske tiltag, der indføres for at afværge terrorangreb før de sker. Amnesty har dæmoniseret Israel igennem flere år. I deres seneste angreb ignorerer Amnesty, at ansigtsgenkendelsesteknologi bruges i mange lande.

NGO’en, Breaking the Silence kommer i Amnesty rapporten med “vidnesbyrd” om krænkelser. Breaking the Silence får omkring 4 100 000 kr fra EU til et projekt med fokus på beskyttelse af rettigheder og friheder, hvilket de påstår at Israel krænker via digital overvågning.

Amnesty udvisker terror

Amnesty skriver: “stigende brug af overvågningsnetværk forskanser den israelske regerings kontrol af palæstinensere” – og at brug af ​​CCTV-kameraer med ansigtsgenkendelse i Hebron og Jerusalem, er “målrettet steder af kulturel- og politisk betydning med nye overvågningsværktøjer. Eksempelvis indgangen til Damaskus-porten i Jerusalems gamle bydel, som palæstinensere igennem længere tid har brugt til at mødes og protesterer.”

Sikkerhedstrusler ignoreres

Amnesty ignorerer virkeligheden som Israel lever med – en konstant terrortrussel mod sine indbyggere. Der har i årenes løb været flere terrorangreb mod israelske civile og sikkerhedsfolk ved Damaskus-porten, og andre områder i Jerusalems gamle bydel og Hebron. Siden 2015 har terrorangreb i de områder kostet 38 personer livet.

NGO Monitor kritiserer Amnesty for deres ensidige analyse og ignorering af at ​​samme teknologi bruges i de jødiske kvarterer i Jerusalems gamle bydel, inkl. Grædemuren. Jerusalems gamle bydel har en særlig status som Israels største turistattraktion og er et primært terrormål for palæstinensiske terrorister.

Absurd krav

Amnestys krav om, at “Staten Israel øjeblikkeligt stopper brug af ​​ansigtsgenkendelsesteknologi til identifikation af palæstinensere i OPT, inkl. checkpoints” er absurd. Selv hvis der var en fungerende palæstinensisk stat, ville palæstinensere, der krydser ind i Israel, skulle identificere sig, når de passerer sikkerhedskontrollen ved grænseovergangene. Ansigtsgenkendelse gør sikkerhedskontrollen effektiv, hurtig og bruges i mange lande ved grænseovergange.

Brug af kamera i andre lande

Amnestys “apartheid” anklager har ikke hold i virkeligheden – mange lande bruger ansigtsgenkendelse i deres kamp mod terror- og kriminalitet. US Government Accounting Office (GAO) rapport fra 2021, viste at 20 føderale agenturer bruger ansigtsgenkendelse.

I Sverige bruger myndighederne ansigtsgenkendelse til at forebygge kriminalitet i overensstemmelse med databeskyttelsesloven.

Ansigtsgodkendelse bruges af sikkerhedsmæssige årsager. Lufthavnene i HollandSpanienFrankrigTyskland og Storbritannien teknologien. Det samme gør de i bus- og tunnelbanesystemet i BerlinParis og Madrid ved sikkerhedskontroller og som identifikation. I folkemængder i Storbritannien, søger myndigheder efter eftersøgte ved alvorlige forbrydelser med samme teknologi og Irland bruger ansigtsgenkendelse ved mistanke om socialt bedrageri.

Bruges i israelske byer

Amnestys anklage om den “iboende diskriminerende karakter” i Israels brug af ansigtsgenkendelse er falsk – samme teknologi bruges mange centrale steder i Israel hvor sikkerheden er truet. Systemet bruges også i havnen i Ashdod ved mistanke om smugling.

Siger intet om hvorfor sikkerhedskontrol er nødvendig

Det er ikke noget nyt at Amnesty i deres anti-israelske angreb, udelader terroren og de sikkerhedstrusler som tvinger Israel til at bruge den seneste teknologi som alternativ til mere påtrængende sikkerhedstjek af fredelige mennesker.

I deres rapport ignorerer Amnesty ganske almindelig brug af ansigtsgenkendelse som du se overalt i verden. I stedet påstår Amnesty, at der er tale om alvorligt israelsk misbrug. Hvad Amnesty ikke fortæller er at ansigtsgenkendelse beskytter ALLE israelere og turister – uanset religion, etnicitet eller køn mod terrorangreb. Terroristerne ser alle israelere som legitime mål – terroristerne vil ikke acceptere at der findes en demokratisk- jødisk stat i Mellemøsten hvor alle indbyggere har lige rettigheder.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem