Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Der er i dag knap 14,5 millioner jøder i verden

Franske jøder forlater Paris på vei til Israel. (Illustrasjonsfoto: Jewish Agency / Flickr.com)
Franske jøder forlater Paris på vei til Israel. (Illustrasjonsfoto: Jewish Agency / Flickr.com)
80% af jøderne i diaspora føler ikke en tilknytning til jødedom. Derfor vil den israelske regering styrke forholdet mellem Israel og jøder i diaspora.

Der er i dag 14.410.700 jøder i verden, det fortalte den israelske minister for diaspora anliggender Omer Yankelevitch fra partiet Kahol Lavan til Knesset-udvalget for integration, immigration og diaspora anliggender mandag, under præsentation af ministeriets årlige rapport til udvalget. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Der er 6.740.000 jøder i Israel, 6.088.000 i Nordamerika, omkring 1.072.400 jøder i Europa, 324.000 i Sydamerika, 300.000 i Asien (eksklusiv Israel), 120.000 i Australien og New Zealand samt 74.000 i Afrika.

Der er i dag færre jøder i verden end før Holocaust. Læs mere her i Berlingske Tidende.

80% af jøderne i diaspora føler sig hverken forbundet til jødedommen eller deres jødiske tro, fortalte generaldirektør i ministeriet for diaspora anliggender Dvir Kahana til udvalget.

”Vi svømmer mod strømmen, mens de fleste jøder i diaspora lever komfortabelt,” sagde Kahana.

Udvalgsformand David Bitan fra partiet Likud sagde at han er mest bekymret over de små jødiske samfund, der ikke kan holde liv i sig selv. Ifølge Bitan har finansminister Yisrael Katz forpligtet sig til at afsætte 20 millioner shekel i det kommende statsbudget for at løse problemet. Katz skulle også have bedt Jewish Agency om at afsætte samme beløb.

”Hvis vi ikke styrker de jødiske samfund i diasporaen vil der ikke være flere jødiske immigranter at bringe hjem til Israel,” sagde Bitan.

Yankelevitch fortalte udvalget at Corona-æraen er en test på forholdet mellem Israel og jøderne i diaspora.

”I dag, mere end nogensinde skal Israel udtrykke sin forpligtelse over for jøder i Israel og diasporaen og fungere som det jødiske folks regering,” sagde hun.

Knesset medlem Tehila Friedman fra partiet Kahol Lavan, der er tidligere medarbejder i ministeriet for diaspora anliggender og har boet i Boston og arbejdet for jødiske forbund i New Jersey, klagede over de høje omkostninger for at sende sine børn i jødiske skoler i USA.

”I USA skal du sælge en nyre for at kunne sende dine børn i en jødisk skole. Hvis Israel vil investere i det – kan det hjælpe med at nedbringe jødisk assimilering i diaspora.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem